Cordelia Rödder 

Hallo, mijn naam is Cordelia Rödder, ik kom uit de buurt van Keulen in Duitsland en ik studeer Psychologie aan de Universiteit Twente.

Waarom Psychologie aan de Universiteit Twente?

Een tijdje terug moest ik de beslissing nemen aan welke universiteit ik wilde gaan studeren. Nadat ik enkele Universiteiten in Nederland had bezocht stond de Open Dag van de Universiteit Twente op het programma. De keuze was snel gemaakt. Voor mij waren twee punten de belangrijkste reden om voor Psychologie hier op de UT te kiezen.

Ten eerste de unieke en persoonlijke sfeer. De campus bevalt me nog steeds erg goed, het geeft een relaxed en verbonden sfeer. Verder viel mij op dat het contact tussen docenten en studenten en ook onderling de studenten op een erg prettige en persoonlijke manier plaatsvindt. Dit beviel mij erg goed.

Daarnaast vind ik het erg interessant dat techniek een grote rol speelt in de studie. Dit komt door de technische achtergrond van de universiteit. Er word steeds gekeken of we technologie kunnen gebruiken voor het halen van opgestelde doelen, bijvoorbeeld bij het maken van interventies voor gedragsverandering.

Waarom Psychologie aan een technische universiteit?

Gezien techniek een steeds grotere rol aanneemt in onze samenleving, kan dit een goed medium en middel zijn voor ons psychologen om mensen te beïnvloeden en gedrag op een wenselijke manier plaats te laten vinden. Hier kan je bijvoorbeeld denken aan apps waarmee kinderen een gezonder eetpatroon kan worden aangeleerd en ze gemotiveerd worden meer te bewegen. Niet alleen om gedrag te beïnvloeden, maar ook om onze samenleving veiliger te maken kunnen we techniek gebruiken. Zo heb ik me tijdens een vak bezig gehouden hoe je techniek kan gebruiken om evenementen voor mensen veiliger kan maken, bijvoorbeeld om massapanieken te voorkomen. Maar ook in techniek die we elke dag gebruiken, zoals smartphones, computersoftware of navigatiesystemen spelen psychologen een rol. Daarom vind ik psychologie aan een technische universiteit een briljante keuze.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies