Moniek Kötter

Moniek is GZ-psycholoog in opleiding bij GGZON (Geestelijke Gezondheidszorg Oost-Nederland).

Waarom heb je gekozen voor de opleiding aan de Universiteit Twente?

Ik heb de keuze gemaakt voor de opleiding psychologie, omdat ik meer wilde begrijpen waarom mensen zijn zoals ze zijn, begrijpen hoe wij mensen ons gedragen, wat we denken, hoe we ons voelen, maar voornamelijk waarom we dit allemaal doen.  

Wat zijn je werkzaamheden binnen de organisatie?  

Ik ben op dit moment GZ-psycholoog in opleiding. In juli 2014 rond ik de opleiding af. Een dag in de week heb ik een opleidingsdag, de overige vier dagen werk ik bij GGZON, een instelling voor ambulante psychiatrie en psychotherapie. Ik geef therapieën aan mensen met voornamelijk angst- en stemmingsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. Daarnaast onderzoek ik cliënten d.m.v. psychodiagnostische tests met betrekking tot o.a. persoonlijkheidsproblematiek en ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme.  

Welke kennis uit je studie gebruik je in je werk?

Ik gebruik veel facetten uit de cognitieve gedragstherapie en probeer naast de problemen die iemand ervaart en de beperkingen hierdoor ook te focussen op de krachtige eigenschappen die iemand bezit en deze optimaal in te zetten.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?    

De huidige GGZ is enorm aan het veranderen en verwacht veel flexibiliteit van ons psychologen. Nieuwe en steeds efficiëntere behandelvormen worden ontwikkeld. Mijn doel  voor de toekomst is om me steeds weer te blijven verdiepen in deze behandelingen en de instelling te helpen deze methoden te implementeren. Daarnaast vind ik het erg belangrijk om ondanks de druk van zorgverzekeraars, zorg op maat te kunnen blijven bieden.  

Heb je een ‘gouden tip’ voor toekomstige studenten?

Besef je dat je als psycholoog naast alle technieken ook nog een stuk van jezelf meebrengt in de therapie, deze eigenheid is enorm van belang! Verlies deze niet uit het oog, ontwikkel niet alleen je kennis, maar ook jezelf als persoon en wees trots op dat stukje Jou.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies