Waarom heb je gekozen voor Psychologie aan de Universiteit Twente? 

Al vanaf de middelbare school heb ik me bezig gehouden met vragen als: Waarom gedragen mensen zich zoals ze doen? Hoe kun je een gedragsverandering bewerkstelligen? Welke soorten hulpverlening zijn er? Dat is dan ook de reden waarom ik psychologie ben gaan studeren aan de Universiteit Twente. Na mijn bachelor heb ik me gespecialiseerd in de richting Conflict, Risico & Veiligheid (CRV), ‘dé master voor een baan als coach, trainer of mediator, bijvoorbeeld bij de politie of overheid.’
 

Toen ik begon met studeren wilde ik graag klinisch psycholoog worden. Werken met mentale ziektebeelden leek mij erg interessant, maar tijdens mijn bachelor kwam ik hier op terug. Ik merkte dat ik het veel interessanter vond om bezig te zijn met het ondersteunen van mensen die kampen met motivatieproblemen, faalangst of andere belemmeringen, waardoor zij niet het maximale uit zichzelf weten te halen.

Wat zijn je werkzaamheden binnen de organisaties? 

Inmiddels werk ik als coach en trajectbegeleider op het ROC van Twente en ben ik bezig met het schrijven van een empowermentprogramma voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen moeten gestimuleerd worden om weer aan het werk te gaan en los te komen van hun bijstandsuitkering. Het doel is dan ook dat de deelnemers hun eigen kracht (her)vinden, hun belemmeringen overkomen en gemotiveerd raken om weer aan het werk te gaan. Ook draai ik groepen en begeleid ik mensen op een individueel niveau verder. Daarbij komen de kennis en vaardigheden uit de master CRV erg goed van pas, zoals coaching, zelfredzaamheid, confrontatie bij conflictsituaties, onderhandelingen etc. Als sociaal psycholoog ben je dan ook ontzettend breed onderlegd en kan je een mooie carrière maken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies