Zie Mechanical Engineering

Waarom Mechanical Engineering aan de Universiteit Twente?


Kenmerken opleiding Mechanical Engineering

De opleiding Mechanical Engineering aan de University of Twente is anders dan de andere opleidingen in de werktuigbouwkunde. Enkele kenmerken:

  • Directe toepassing van de theorie in de praktijk
  • Het werken in projectteams aan echte praktijkopdrachten
  • Kleinschaligheid en uitstekende studiebegeleiding, met meer persoonlijke begeleiding dan je elders kunt verwachten
  • Integratie: je ontdekt de samenhang tussen verschillende vakgebieden en leert verschillende vaardigheden
  • Maatschappelijke impact: je leert jouw kennis toe te passen op actuele uitdagingen

Toepassingsgerichtheid

Mechanical Engineering aan de UT biedt een goede balans tussen fundamentele theorie en de toepassing hiervan in de praktijk. Dat maakt jou zeer toekomstbestendig. Werkgevers waarderen deze aanpak zeer. Als je als werktuigbouwer bent afgestudeerd aan de University of Twente, heb je dan ook uitstekende kansen op de arbeidsmarkt.

Projectonderwijs

Het projectonderwijs binnen de opleiding Mechanical Engineering in Twente geniet internationale waardering. Je leert opgedane kennis en vaardigheden direct toe te passen om complexe werktuigbouwkundige problemen of maatschappelijk urgente kwesties op te lossen. Tijdens de projecten leer je welke rol jou het best past. Zo krijg je ook ervaring in het werken binnen een team.

Ben jij een onderzoeker, ontwerper of organisator?

Met een klein team van medestudenten voer je een actuele opdracht uit. Je ontwerpt bijvoorbeeld een energiezuinige kunstijsbaan, of een waterkrachtinstallatie voor thuisgebruik, die zowel technisch als milieukundig optimaal presteert. Als team doorloop je het volledige traject van het bedenken en ontwerpen tot het bouwen van een werkend prototype. We dagen je uit om zelf uit te zoeken hoe het allemaal werkt en om daarbij te ontdekken welke rol binnen het team jou het beste past. Jouw begeleiders kijken mee en sturen zo nodig bij.

Een persoonlijke aanpak betekent betere begeleiding

Een ander kenmerk van de University of Twente is onze persoonlijke aanpak. We starten meestal met zo’n 130 eerstejaars. Je krijgt meer persoonlijke aandacht en begeleiding dan op de meeste andere universiteiten en er heerst een prettige, informele sfeer tussen studenten en docenten. Zo haal je meer uit jezelf en uit het samenwerken en optrekken met anderen.

Integratie

Het belangrijkste verschil tussen projectonderwijs en het onderwijs dat je kent van de middelbare school is integratie. Daarmee bedoelen we dat wij van je verwachten dat je zelf de samenhang tussen verschillende vakgebieden ziet en kunt toepassen. Verder leer je bij ons vergaderen, optimaal samenwerken in een team, rapporteren en reflecteren op wat je hebt gedaan.

Dagje meelopen?

Zit je in 5 of 6 vwo, ben je al op een open dag geweest en wil je nu ervaren hoe het is om echt student te zijn? Meld je dan aan voor een meeloopdag!

Chat offline (info)