Studieprogramma

Het derde studiejaar

Het derde jaar van de bacheloropleiding Mechanical Engineering staat deels in het teken van vrije invulling en van jouw afstudeeronderzoek.

Het Eerste Halfjaar

De eerste helft van het derde jaar mag je naar keuze invullen. Bijvoorbeeld met verdiepende modules binnen jouw eigen studie, zoals luchtvaarttechniek of (bio)robotica. Of juist met verbredende modules uit andere studies, zoals Civiele Techniek, Industrial Design of (Technische) Bedrijfskunde. Natuurlijk kun je ook een halfjaar in het buitenland gaan studeren of aan een andere universiteit in Nederland. Veel studenten kiezen een module die goed bij hen past én een streepje voor geeft op de arbeidsmarkt. Als afgestudeerd werktuigbouwkundige met extra kennis van andere vakgebieden word je door werkgevers nu eenmaal met open armen ontvangen.

Het Tweede Halfjaar

De laatste zes maanden van jouw studie ben je bezig met een technisch-wetenschappelijk onderzoek binnen één van de disciplines van Mechanical Engineering. Je leert een onderzoek op te zetten, uit te voeren en kritisch naar de resultaten te kijken. Daarnaast volg je vakken op het gebied van eindige elementenmethode en statistiek en voer je een klein project uit op het gebied van production systems engineering.

Je sluit deze bacheloropleiding af met een verslag van en een presentatie over jouw onderzoek. Na dit breed opgezette bachelorprogramma heb je toegang tot het masterprogramma, waarin je je verder kunt specialiseren.

Na De Bachelor

Na het breed opgezette bachelorprogramma heb je toegang tot het masterprogramma, waarin je je verder kunt specialiseren.

Chat offline (info)