Veel Vraag Naar Werktuigbouwkundigen

Als je als werktuigbouwkundige bent afgestudeerd aan de University of Twente, ligt de wereld aan jouw voeten. De kans op een baan met een goed salaris is uitstekend. Er is en blijft op de arbeidsmarkt veel vraag naar hoogopgeleide technici. Je kunt in veel verschillende sectoren en uiteenlopende beroepen aan het werk, zoals de machine- en apparatenbouw, de auto- en vliegtuigindustrie, de chemische of elektrotechnische industrie. Maar ook sectoren als de zorg zien innovatiemogelijkheden met het aannemen van zorgingenieurs. Overal waar high-techoplossingen nodig zijn die uitgaan van een scherp inzicht in menselijke of maatschappelijke behoeften kun jij aan de slag.

Veel afgestudeerden komen na hun master vrij snel in leidinggevende posities terecht, bijvoorbeeld op de productie- of ontwikkelafdeling van grote bedrijven. Het zijn vaak de werktuigbouwers die in een projectteam de rol van technisch specialist en teamleider op zich nemen. Maar je kunt ook aan de slag bij onderzoeksinstituten zoals TNO, NLR, MARIN of ingenieursbureaus. Daar raak je betrokken bij onder meer het ontwerpen en ontwikkelen van apparaten, machines, geavanceerde constructies, productiesystemen en -processen die een verschil maken in de echte wereld.

Waar werken afgestudeerden?

Natuurlijk kun je als afgestudeerde aan de slag als ontwerper, maar je kunt ook ondernemer of adviseur worden. Veel werktuigbouwers komen terecht bij grote bedrijven als ASML, Unilever, Shell, AKZO NOBEL, Heerema, Allseas, maar ook bij kleine ingenieursbureaus.

Ervaringen van afgestudeerde werktuigbouwkundigen

Wil je nog meer weten over de ervaringen van afgestudeerde werktuigbouwers en in welke beroepen zij terechtkomen?  Lees het verhaal van combustion engineer Thijs Bouten, of het verhaal van Rolf van Huffelen over zijn avonturen in Maleisië.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies