Simone

Simone over haar ervaringen met de studie

Ik was vastberaden om de juiste opleiding te kiezen. Ik heb goed naar mijn interesses gekeken en vervolgens geprobeerd een overzicht te maken van de verschillende beschikbare opleidingen. Ik ging naar open dagen van universiteiten en schreef me in voor enkele meeloopdagen, waar je even kunt proeven van het studentenleven door een dag lang met een student mee te lopen.

Uiteindelijk heb ik voor European Public Administration op de Universiteit Twente gekozen. Deze volledig Engelstalige opleiding biedt een internationale ervaring, een breed vakkenpakket en zeer interessante projecten. Twente is de enige universiteit die een opleiding European Public Administration aanbiedt. Het was de enige Engelstalige opleiding die ik kon vinden die de nadruk legt op de vier kerndisciplines van politicologie, economie, rechten en sociologie, dus uiteindelijk was de keuze snel gemaakt.

Tot nu toe geniet ik echt van mijn studie en ik ben blij dat ik van het studentenleven in Enschede kan genieten. EPA voldoet aan mijn verwachtingen. Het is uitdagend en interessant. We bespreken actuele onderwerpen wat alles veel nuttiger en praktischer maakt dan wat ik op de middelbare school heb geleerd. De opleiding is uit projecten opgebouwd en dat vind ik een groot voordeel. Je kunt je nieuwe kennis meteen in de praktijk brengen door met andere studenten samen te werken.

Ik woon sinds het begin van het studiejaar met zeven andere studenten in een woning vlakbij het centrum. We hebben allemaal onze eigen activiteiten, maar het lukt vaak wel om ’s avonds samen te eten. Ik kook meestal een keer per week.

Mijn gemiddelde week ziet er ongeveer zo uit. Van maandag tot vrijdag ga ik naar colleges of werkgroepen op de universiteit. De tijden verschillen; soms moet ik er om 8:45 zijn, maar soms ook pas om 15:45. Op woensdagavond speel ik hockey bij de lokale studentenhockeyclub en je kunt daar achteraf altijd een drankje doen. Ik word binnenkort ook lid van een studentenvereniging – als ik toegelaten word natuurlijk J – en dan heb ik een keer in de twee weken op woensdagavond een dispuutavond na het hockeyen. Ik ben ook lid van de eerstejaarscommissie van mijn studievereniging (Sirius) en daarmee vergader ik een keer per week en drinken we elke maand een drankje. In het weekend ga ik meestal naar huis om mijn familie te zien.

Er zijn genoeg studieverenigingen, sportclubs en cultuurclubs speciaal voor studenten. Enschede organiseert 50 events per jaar, waaronder de beroemde Batavieren Race. Het is een heerlijke studentenstad; veel kroegen en cafés waar je lekker kunt hangen, vooral op doordeweekse avonden. De sfeer is altijd goed!

Meer informatie over de opleiding European Public Administration.

Chat offline (info)