Sanne's ervaring

Studiekeuze gemaakt?

Vijf vragen voor Sanne, tweedejaars student

Over Sanne:
- 22 jaar
- Profiel Economie & Maatschappij
- Geïnteresseerd in de ontwikkelingen van verschillende maatschappijen

Hoe bevalt de studie MS&T in Enschede?

Ik ben halverwege de studie Management, Society & Technology en zeer tevreden met mijn keuze. Ik leer verschillende disciplines te combineren en dat vind ik leuk. Dit zorgt ervoor dat je een probleem van meerdere kanten bekijkt en tot een oplossing komt waarin je alle belanghebbenden betrekt. Projecten staan centraal in het onderwijsmodel op de UT. Een studiejaar is opgedeeld in vier modules van elk tien weken. In elke module volg ik twee, drie of vier vakken én werk ik samen met studenten aan een project om een maatschappelijk probleem op te lossen. Alle inhoud van die vakken uit die module komt samen. Dus alles wat ik heb geleerd in die module, breng ik meteen in de praktijk!

Wat merk je van het technologische aspect van de studie MS&T?

Een goed voorbeeld is de tweede module van het eerstejaar over massamigratie. In het vak ‘sociologie’ (Sociology of Europe) leerden we hoe sociale relaties tussen mensengroepen werken. In het vak ‘economie’ (European Integration and Markets) leerden we welke invloed de ontwikkeling van de Europese markt heeft op migratie. En in het project kwam het technologische aspect van massamigratie naar voren. Wij hebben geleerd dat moderne technologieën zoals sociale media een groot verschil maken in hoe migranten kijken naar Europa. Overigens is veel ruimte voor je eigen creativiteit, zo koos mijn projectgroep ervoor om te kijken naar de implicaties van de invoering van een Europees leger. Dit voorbeeld toont aan dat je voor deze studie echt geen technicus hoeft te zijn. Dat ben ik ook niet. Ik leer vooral waar ik technologie kan vinden en hoe dit van invloed is op de maatschappij. Een groot voordeel is dat er op de Universiteit Twente veel technische studies zijn. Het is redelijk simpel om een student van een technische studie op te zoeken om vragen aan te stellen.

MS&T student Sanne

Ik heb het idee dat ik door deze studie bestuurskunde mét een technische invalshoek, beter voorbereid ben op de problemen van morgen.

MS&T student Sanne

Wat kan jouw studie betekenen voor de maatschappij?

Ik heb het idee dat ik door deze studie bestuurskunde mét een technische invalshoek, beter voorbereid ben op de problemen van morgen. Ik verwacht dat studenten van de studie MS&T op veel verschillende functies terecht kunnen komen. Een baan als adviseur of beleidsmaker wordt vaak genoemd.

In wat voor soort baan zie jij jezelf later terecht komen?

Ik weet natuurlijk nog niet precies wat ik later ga doen, ik hoop een baan te vinden in de internationale politiek. Bijvoorbeeld als beleidsmaker voor de Europese Unie.

Waarom heb je voor de studie MS&T op de UT gekozen?

Voor mijn studiekeuze begon ik met het lezen van verschillende websites van universiteiten. Zo ontdekte ik dat een bredere studie zoals bestuurkunde me wel beviel. Ik heb van verschillende universiteiten de voor- en nadelen vergeleken. Mijn gevoel vertelt me ook veel, daarom besloot ik om met mijn moeder de Open Dag te bezoeken om te bekijken of ik me op deze plek thuis zou voelen. Het kleinschalige aspect van de UT sprak me meteen aan, ik had geen behoefte aan collegezalen met 300 mensen. Ook kwam alles heel persoonlijk over, de opleidingscoördinator vroeg meteen hoe ik heette en waar ik vandaan kwam. De uiteindelijke keuze heb ik gemaakt na een Meeloopdag met Hannah, een meisje wat destijds in het eerste jaar van de studie zat. Zij vertelde me toen ook over de het studentenactivisme  in Enschede. De UT is erg voorstander van studenten die naast hun studie iets extra's doen. En dat doe ik nu ook! In mijn eerste jaar ben ik in een commissie gegaan bij onze studievereniging. Veel geleerd en ook veel plezier gehad! Dit jaar neem ik deel aan een honoursprogramma. Dit programma heet het Netherlands Asia Honours Summer School en is een programma van alle 13 Nederlandse universiteiten. Aan dit programma doen niet alleen studenten uit Twente, maar ook uit de rest van Nederland mee. Van de zomer gaan we naar Chengdu, in China, waar we een onderzoek gaan doen voor een groot Nederlands bedrijf dat is gevestigd in China. Op het moment heb ik hier allemaal voorbereidings-bijeenkomsten voor. Zo krijg ik elke week twee uur Chinees les en krijgen we workshops over verschillende thema's die met de relatie tussen Nederland en China te maken hebben. Ik kijk nu al erg uit naar de reis naar China!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies