Anne over haar werk bij het europese parlement

VAN DE UT NAAR HET EUROPESE PARLEMENT

In 2008 studeerde Anne Liekenbrock af met een Master in European Studies and Public Administration van de Universiteit Twente én van de Universiteit van Münster. Nu werkt ze voor het Europese Parlement als politiek adviseur. Ze heeft een zeer gevarieerde baan waarin ze politiek advies geeft en ondersteuning biedt aan de commissies voor Buitenlandse Zaken en Constitutionele Zaken. Ze bereidt ook briefings en persconferenties voor. Anne houdt zich daarnaast ook bezig met personeelsmanagement in Brussel en Straatsburg en met budgettering.

STUDIEVERLOOP

“Ik koos ervoor om aan de UT te studeren omdat de opleiding goed inzicht in politicologie, sociologie, economie en recht beloofde – vier gebieden die een uitstekende basis vormen voor een carrière in een politieke omgeving. Vooral de kleinere (werk)groepen vond ik fijn. Het onderwijs was veel interactiever dan in Duitsland.” De bachelorscriptie van Anne is getiteld: Above the Law – Legitimate Behaviour of International Organizations. Ze volgde dit op met een masterscriptie over bedrijfsontwikkeling en socio-ecologische verantwoordelijkheid.

WERKERVARING OPDOEN

Naast haar moedertaal Duits, spreekt Anne vloeiend Engels, Spaans, Portugees en een beetje Frans, wat een groot voordeel is in de zakelijke wereld. Ze heeft ook veel werkervaring opgedaan in verschillende landen toen ze werkzaam was bij het Fair Trade Advocacy Office in Brussel en het Centre for Environmental Law and Sustainable Development in Portugal. Daarnaast heeft ze ook vrijwilligerswerk gedaan voor een ontwikkelingsorganisatie in Peru.

JONG GELEERD…

Anne Liekenbrock vertelt dat ze al vanaf haar zeventiende werkzaam was als freelancer, als onderdeel van een team dat seminars organiseerde. Toen ze 23 was, leidde ze deze seminars, wat haar een solide basis gaf buiten de politieke wereld. Ook kon ze hierdoor haar organisatorische en leidinggevende vaardigheden combineren en verbeteren en leerde het haar hoe ze leiding moest geven aan teams en groepen.

Meer informatie over de opleiding European Public Administration

Chat offline (info)