International Business Administration

Waarom International Business Administration aan de Universiteit Twente?

De Universiteit Twente staat vooral bekend om haar hightech opleidingen. Maar wist je dat de UT al sinds de oprichting ook sociaalwetenschappelijke opleidingen zoals International Business Administration aanbiedt? Dit vinden wij heel normaal. Maakt niet uit of je wel of niet een bèta student bent, studeren in een hightech omgeving geeft je een voorsprong. Technologie speelt een grote rol in ons dagelijks leven en raakt dus ook het vakgebied van de bedrijfskunde.

BACHELOR OPEN DAGEN INTERNATIONAL BUSINESS ADMINISTRATION
Kom naar de open dagen in november. Meld je nu direct aan voor de open dag van International Business Administration of bekijk eerst het programma van de bachelor open dag.
Meld je aan

Net als de technische opleidingen onderscheidt ook onze opleiding International Business Administration zich door het systematisch ontwerpen van oplossingen. Hierdoor leer je concrete oplossingen te ontwerpen voor actuele maatschappelijke problemen. Je werkt toepassingsgericht en vindt tegelijkertijd de benodigde academische diepgang.

Lees hier de 5 redenen om International Business Administration aan de Universiteit Twente te studeren:

 1. Slimme innovatieve oplossingen ontwerpen;
 2. Nieuwe technologie, innovatie & ondernemerschap;
 3. Internationale setting;
 4. Kleinschalig;
 5. Klaar voor een internationale carrière.
 1. Slimme innovatieve oplossingen ontwerpen

  Aan de Universiteit Twente vinden wij het heel normaal dat je als bedrijfskundige denkt als een ingenieur. Je analyseert problemen op een systematische manier en ontwerpt vervolgens praktische oplossingen. Bijvoorbeeld voor problemen die bedrijven tegenkomen wanneer zij de internationale markt gaan betreden. Met jouw bedrijfskundige kennis kun je een belangrijke rol spelen bij de internationale strategie. Vind je zowel de toegepaste als de theoretische kant van de bedrijfskunde interessant? Dan is deze studie een slimme keuze.

 2. Nieuwe technologie, innovatie & ondernemerschap

  Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op het vakgebied van de bedrijfskunde. Denk bijvoorbeeld aan de rol van sociale media bij de werving van nieuwe medewerkers of aan de impact van technologie op de bedrijfskunde. Hebben robots over 20 jaar ons werk overgenomen? Welke technologische innovaties gaan ons leven voor altijd veranderen? Aan de Universiteit Twente leer je digitale media en nieuwe technologie in te zetten om bedrijfskundige problemen te verklaren en te beïnvloeden. Je kunt inschatten wat de impact van nieuwe technologie zal zijn én weet hoe je hightech innovaties succesvol in de markt zet. Heb je oog voor vernieuwing, ben je niet bang voor mensen die met technologie werken en ben je ondernemend? Dan is deze opleiding écht iets voor jou!

 3. Internationale setting

  Technologische ontwikkelingen en een internationale setting hangen nauw samen. Door internet hebben we een 24-uurs economie en kunnen bedrijven globaal opereren. Daarom hebben we bij International Business Administration (bedrijfskunde) aan de Universiteit Twente veel aandacht voor internationale onderwerpen en bedrijfscases. Je werkt in projectgroepen met studenten uit de hele wereld, vergelijkbaar met de teams waarin je in het bedrijfsleven werkt. In het derde jaar krijg je de mogelijkheid om een semester in het buitenland te studeren. Door jezelf onder te dompelen in een andere culturele en academische omgeving, ontwikkel je jezelf op persoonlijk en professioneel vlak.

  Waar je ook terechtkomt in het bedrijfsleven, je krijgt altijd te maken met Engelssprekende collega’s, leveranciers of klanten. Als je vloeiend Engels spreekt, heb je een duidelijk voordeel. De opleiding aan de Universiteit Twente is daarom volledig Engelstalig. Dit geeft je een voorsprong op afgestudeerden die een niet-Engelstalige opleiding bedrijfskunde hebben gevolgd.

 4. Kleinschalig

  In vergelijking met andere opleidingen bedrijfskunde in Nederland is de opleiding aan de Universiteit Twente aangenaam kleinschalig. In plaats van de gemiddeld 500 eerstejaars, starten er in Twente ongeveer 200 studenten. De sfeer onder docenten en studenten is prettig en informeel. Het onderwijs is ingericht in projecten. Je werkt in kleine groepen van gemiddeld acht studenten intensief samen aan actuele problemen van (internationale) organisaties. En wie weet bedenk jij met jouw projectgroep wel de oplossing die het bedrijf ook echt gaat inzetten.

 5. Klaar voor een internationale carrière

  Met jouw ingenieursaanpak en internationale focus heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt. Jij weet hoe technologie binnen bedrijven kan worden toegepast en bent via de universiteit in aanraking gekomen bent met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Briljant toch? Meer weten? Bekijk de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De ambiance van de Universiteit Twente

Ondernemende universiteit

De Universiteit Twente is een ondernemende universiteit. In 2013 werd de universiteit zelfs uitgeroepen tot de meest ondernemende universiteit van Nederland. De UT is bij uitstek een plek waar getalenteerde en ambitieuze studenten al tijdens hun studie hun eigen bedrijf kunnen beginnen.

Yonas Negash is zo’n student. Hij lanceerde zijn eigen bedrijf toen hij nog aan de Universiteit Twente studeerde. Lees meer over zijn ervaringen als jonge ondernemer.

Een geweldige, groene campus

De Universiteit Twente is de enige echte campusuniversiteit in Nederland en heeft een fantastische, groene campus. Alles wat je nodig hebt is op loopafstand: woonruimte, collegezalen, laboratoria, sport- en culturele voorzieningen. Er zijn veel studentenverenigingen die talloze activiteiten organiseren. Wil je meer weten over de campus? Ga dan mee op onze digitale campustour of bekijk deze video over de campus:

Wonen in Enschede

De Universiteit Twente bevindt zich in de fraaie stad Enschede, in het oosten van Nederland. Het levendige centrum is populair bij de studenten: in een van de vele restaurants, cafés en kroegen rond de Oude Markt, kom je altijd wel bekenden tegen. In Enschede kom je bovendien veel gemakkelijker aan woonruimte dan in andere universiteitssteden.

Meer informatie

Lees meer over het studieprogramma, volg een paar online colleges of ontdek wat je carrièreperspectieven zijn na je bacheloropleiding International Business Administration.

Chat offline (info)