International Business Administration

Toelating bachelor International Business Administration (BSc)

Als je wilt worden toegelaten tot de bacheloropleiding International Business Administration, moet je aan een aantal eisen voldoen. Als je je middelbare school in Nederland hebt gedaan zijn de eisen anders dan wanneer je in het  buitenland op school hebt gezeten.

Kwalificaties

  • Nederlandse studenten 
    Als Nederlandse student heb je direct toegang tot deze bacheloropleiding als je het vwo hebt afgerond met het profiel Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid of Economie & Maatschappij. Bij het profiel Cultuur & Maatschappij moet je wiskunde A of B in je pakket hebben gehad om te worden toegelaten tot International Business Administration.

  • Internationale studenten
    Heb jij een middelbareschooldiploma uit een ander land? Dat diploma moet dan vergelijkbaar zijn met een Nederlands vwo-diploma (zoals het Duitse Abitur, het Belgische Diploma van Secundair Onderwijs of het Internationaal of Europees Baccalaureaat). Daarnaast moet je voldoen aan enkele aanvullende eisen. 

Lees meer over de toelating tot deze opleiding op de pagina van het Admission Office

Aanvullende eisen

Een belangrijke aanvullende eis is dat je over een behoorlijk wiskundig inzicht beschikt en sterk bent in het Engels. Als je in deze vakken geen eindexamen hebt gedaan, kun je aan deze eis voldoen via het toelatingsexamen van de University of Twente.

Heb jij een Duits Abitur-certificaat met ‘Mathematik und Englisch bis zum Abitur’ ? Dan word je direct, zonder aanvullende eisen toegelaten tot de opleiding International Business Administration.

Heb jij een ander buitenlands diploma? Dan adviseren we je om in een vroeg stadium contact op te nemen met het Admission Office van de University of Twente. Het Admission Office bepaalt of je aan de voorwaarden voldoet voor deelname aan de bacheloropleiding International Business Administration.

Beperkingen voor inschrijving

Deze opleiding kent geen beperkingen voor de inschrijving.

Meer informatie

Lees meer over de inschrijving voor deze opleiding op de pagina inschrijving. Heb je vragen over de inschrijving, neem dan contact op met het Admission Office.

Chat offline (info)