Laura

Laura in spanje

"Studeren in het buitenland aan de University of the Balearic Islands is een uitdaging. Er zijn veel verschillen tussen Nederland en Spanje; niet alleen op cultureel vlak, maar ook tussen de universiteiten zelf. Mallorca is een wonderschoon eiland en Palma is een fantastische plek om zes maanden te vertoeven, maar op de universiteit moet je over een proactieve houding beschikken, wil je ervoor zorgen dat je alle informatie krijgt die je nodig hebt. Er is geen Erasmus Student Network (ESN) en de coördinatie voor internationale studenten is niet altijd foutloos. Je moet echt contact houden met je studiebegeleider, het International Office en je leraren om van alles op de hoogte te blijven.

Mallorca is een mooi eiland; de landschappen en stranden zijn fantastisch, de inwoners zijn erg aardig en het is een ideale plek om Catalaans te studeren. Een kamer vinden is eenvoudig en er is een groep coördinatoren (voormalige Erasmus-studenten) die je graag helpt met zaken zoals woonruimte, je OV-kaart, verblijfsvergunning, etc. Deze groep organiseert ook feesten, culturele trips en activiteiten zoals paintballen en barbecues. Mallorca staat bekend om zijn tourismeschool en dus trekt het veel studenten vanuit de hele wereld aan.

Ik heb het zeer naar mijn zin gehad hier en ik raad een internationale ervaring aan iedereen aan die nieuwe culturen wil ervaren, nieuwe vrienden wil maken en persoonlijk wil groeien. Wat je hier leert, kun je niet leren uit boeken of door thuis te blijven. Een internationale ervaring geeft je een nieuwe en fantastische kijk op het leven en de wereld."

Chat offline (info)