Aline IN schotland

Glasgow is een behoorlijk grote stad die sterk verschilt van de rest van Schotland. Je zult je niet snel vervelen; je kunt winkelen, de cultuur opsnuiven en uitgaan. Wat ik vooral leuk vind aan de stad is dat het oude gebouwen zoals de University of Glasgow combineert met moderne architectuur, vooral aan de oevers van de Clyde.

Vanaf de eerste dag in Glasgow was ik verrast door de vriendelijkheid en openheid van de mensen. Of het nu gaat om taxichauffeurs, kassapersoneel in de supermarkt of de mentoren van mijn universiteit – iedereen vroeg hoe het met me ging, wilde me helpen of wilde gewoon even een praatje maken. Hoewel ik in het begin wat moeite had met het accent in Glasgow, raakte ik er al snel aan gewend en leerde ik zelfs wat Schotse woorden.

Vanaf de University of Strathclyde en mijn woning op de campus was het slechts vijf minuten naar het centrum, dus ik kon overal lopend naartoe. Hoewel het in Schotland vaak regent of bewolkt is, heb ik genoten van veel zonnige en warme dagen en ben ik op reis geweest door andere delen van het land en het Verenigd Koninkrijk.

Ik kan Schotland zeker aanraden en ik ga absoluut nog eens terug.

Chat offline (info)