Yonas Negash en Alex de Jong

Yonas Negash en Alex de Jong startten naast hun studie aan de Universiteit Twente hun eigen bedrijf. In dit artikel vertellen ze over hun ervaringen.


Yonas “We ontwikkelden een app voor de campagne van de toekomst"

UT-studenten Yonas Negash en Alex de Jong zijn twee enthousiaste ondernemers die een onderneming startten vanuit het Kennispark. Het kennispark is een gezamenlijk initiatief van de o.a. de Universiteit Twente, gemeente Enschede en regio Twente, met als doel om een omgeving te creëren voor innovatief ondernemen in Twente. Het park werd onlangs benoemd tot ‘Beste bedrijfsomgeving van Nederland’.

Yonas Negash (26), de oprichter van Vestfalia Film International, en “content manager” Slava Posylajev studeren allebei European Studies en zijn erg geïnteresseerd in politiek. Campagne voeren en het gebruik van verschillende soorten media tijdens verkiezingen spreekt hen vooral aan. En dat is niet zonder reden: Negash zegt dat hij de Amerikaanse verkiezingen in 2008 heeft gevolgd en toen zag hoe het fondsenwervingsteam van Obama in 2 dagen net zoveel geld inzamelde als het team van McCain in een hele week. Zijn verklaring: “het team van Obama richtte heeft voor zijn campagne alle soorten media ingezet.”

Dit was een eyeopener voor Negash. “We ontwikkelen nu een applicatie voor de campagne van de toekomst.” Posylajev voegt hieraan toe: “De app is bedoeld voor overheden, autoriteiten en instellingen. Ze kunnen de app inzetten om hun beslissingen transparant te maken en om burgers bij het besluitvormingsproces te betrekken.” Vestfalia Film International, is gevestigd in de Bastille en produceert naast de app ook nog campagnevideo’s. “Korte films voor politici en ngo’s”, aldus Negash. Op dit moment heeft het bedrijf een medewerker. En over vijf jaar? “Dan hoop ik dat we aan de andere kant van de Hengelosestraat gevestigd zijn. Ik ben groot fan van de Laan van Innovatie en Kennispark Twente. Een inspirerende omgeving. Het is een voorrecht om hier te studeren.”

Chat offline (info)