Industrial Engineering and Management

Wereldverbeteraars in een bedrijfscontext

De wereld en haar problemen veranderen

De maatschappij waarin we leven wordt steeds complexer. Zo hebben we te maken met vergrijzing, economische krimp, problemen in de zorg en klimaatproblemen. Bedrijven die willen overleven in deze steeds veranderende maatschappij moeten proactief zijn. Ze moeten efficiënt met hun bronnen omgaan en duurzaam handelen. Hierdoor worden bedrijven steeds complexer en organiseren ze zich in toenemende mate wereldwijd. Ze zijn steeds meer onderdeel van een netwerk van ondernemingen.

Er is vraag naar een nieuw soort probleemoplosser

De vraag naar mensen die deze complexiteit kunnen overzien neemt toe. Er bestaat dringend behoefte aan mensen die getraind zijn om zich ingewikkelde processen eigen te maken, om complexe problemen te analyseren en oplossingen te bedenken. Mensen die analytisch zijn en inzicht hebben in de technische en wiskundige kanten van problemen, maar die ook weten hoe bedrijven in elkaar zitten en hoe bedrijfsprocessen werken. En die daarnaast de professionele, sociale en ondernemende vaardigheden hebben om oplossingen succesvol te implementeren. Mensen die betrokken zijn, passie hebben. Die impact willen maken in de echte wereld.

Wereldverbeteraars in een bedrijfscontext

In de bacheloropleiding Industrial Engineering & Management leiden wij je op tot wat wij noemen: ‘wereldverbeteraars in een bedrijfscontext’. We leren je processen in bedrijven, ziekenhuizen en overheden te verbeteren. Je leert problemen analyseren en oplossingen ontwerpen, doorberekenen en vervolgens implementeren. In ons programma is veel aandacht voor kwantitatieve vakken. Je leert programmeren, modellen ontwerpen en berekeningen te doen. Daarnaast leer je bij ons om te werken aan je sociale, professionele en – misschien nóg belangrijker - je ondernemende skills. Je krijgt daarnaast de mogelijkheid om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. Door een afstudeeropdracht of studie in het buitenland kun je de opgedane kennis overal ter wereld toepassen en ontwikkel je een internationaal perspectief.

Aandacht voor processen, efficiëntie en duurzaamheid

Je krijgt bij ons een opleiding met aandacht voor:

  • Processen: (bedrijfs)processen verbeteren
  • Efficiency en effectiviteit: de optimale oplossing bedenken
  • Sustainability: duurzame bedrijfsprocessen ontwerpen

De 6 P’s van Industrial Engineering & Management aan de UT

Dit doen wij volgens onze 6 P-mix:

  1. Process: Technisch bedrijfskundigen denken na over het beter en slimmer organiseren van processen.
  2. Purpose: Je leert bij ons je doel zorgvuldig vaststellen en nastreven, zodat je echte waarde toevoegt.
  3. People: Je leert bij ons ook werken aan de behoefte van mensen om zich binnen een organisatie prettig te voelen. Je de leert de waarde van het bedrijf kennen vanuit het menselijke perspectief van de medewerkers, maar ook de afnemers.
  4. Profit: Bij bedrijfskunde hoort winstgevendheid. Jij leert bij ons hoe dat werkt.
  5. Passion: Aan de UT trek je op met bevlogen docenten die het beste uit jou als student willen halen. En met bevlogen studenten die het beste uit zichzelf willen halen.
  6. Planet: bedrijven opereren steeds internationaler, waarbij respect voor mens en natuur steeds belangrijker worden. In deze opleiding raak je vertrouwd met de ins en outs daarvan. 

Ben jij?

Ben je ondernemend, sociaal, kritisch, analytisch en doelmatig? Heb je een technisch profiel gekozen op de middelbare school, maar heb je daarnaast ook interesse in bedrijfskunde? Of heb je een technisch profiel, maar wil je niet de hard-core techniek in? Dan is deze opleiding wellicht voor jou. Industrial Engineering & Management brengt techniek en bedrijfskunde bij elkaar. Je leert vanuit de breedte bedrijven helpen om hun processen te verbeteren. Houd je van een platte organisatie waar studenten en docenten elkaar bij de voornaam noemen? Dan zit je bij ons op de goede plek.

MEELOOPDAG

Wil je weten hoe het is om Industrial Engineering & Management te studeren? Schrijf je dan in voor een meeloopdag en kijk of de Universiteit Twente iets voor jou is!

Chat offline (info)