Studieprogramma

Het derde jaar van Industrial Engineering & Management

Hieronder volgd een beschrijving van de modules uit het derde jaar.  Wil je nog meer over de modules weten? Informeer je dan hier.

Module 9 & 10: Vrije keuze

Het eerste semester van het derde jaar (30EC) bestaat uit vrije keuzeruimte, waarin je verschillende minors kunt volgen. Een aantal mogelijkheden:

 1. Modules van andere opleidingen aan de UT of aan andere universiteiten
  Je kunt er ook voor kiezen om modules van een andere opleiding aan de UT of aan een andere universiteit te volgen.

 2. High Tech Human Touch (HTHT) minors
  Deze modules zijn gericht op specifieke maatschappelijke thema’s op het gebied van  High Tech Human Touch. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de modules, New Technology Business Development, Governance of Innovation and Socio-Technical Change, From prototype to society,  Cybercrime & Cybersecurity of Aerospace Management & Operations.

 3. Crossing Borders Module
  Deze module bereidt je voor op het werken en functioneren in een internationale omgeving, zowel in de publieke sector als in het bedrijfsleven. Je kunt in deze module volop internationale ervaring opdoen.

 4. Studeren in het buitenland
  De University of Twente werkt samen met partneruniversiteiten in een aantal Europese landen, maar ook verder weg, zoals in Mexico, Australië, Indonesië en Taiwan. We zijn daarnaast momenteel met nieuwe partners in onderhandeling, zodat we je binnenkort nog meer opties kunnen aanbieden. Het aantal plaatsen per universiteit is beperkt, maar er zijn genoeg plaatsen beschikbaar om alle studenten het vereiste aantal studiepunten te laten halen en een onvergetelijke internationale ervaring aan te bieden.

Module 11: Voorbereiding afstuderen

Het doel van deze module is dat je wordt voorbereidt voor het uitvoeren van de individuele afstudeerproject.

Module 12: Afstudeerproject

In het laatste onderdeel van de bacheloropleiding Industrial Engineering & Management aan de Universiteit Twente komt alles wat je in drie jaar hebt geleerd samen. Nu kun je laten zien wat je waard bent, door alles wat je geleerd hebt toe te passen in je afstudeerproject. De project kan extern, nationaal/internationaal doorgevoerd worden. 

NA DE STUDIE

Na je studie kun je een masteropleiding kiezen of aan het werk gaan. We hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Chat offline (info)