Zie Alle bacheloropleidingen

Industrial Engineering and Management / Technische Bedrijfskunde

Als technisch bedrijfskundige gebruik je modellen en technieken om systematisch de sterke en zwakke plekken van een bedrijf te analyseren en voer je verbeterslagen uit.

WAT IS Industrial Engineering & Management?

Als technisch bedrijfskundige maak je organisaties en bedrijfsprocessen efficiënter, maximaliseer je de winst, minimaliseer je de risico’s en verbeter je de kwaliteit en concurrentiepositie. In de opleiding Industrial Engineering & Management leer je ook hoe je de benodigde veranderingen effectief doorvoert en hoe je de gevolgen ervan kunt inschatten voor de organisatie, het personeel, de financiën en de marktpositie. Hierbij combineer je kennis uit de vakgebieden bedrijfskunde, ICT, wiskunde en techniek.

Wij bieden ook de masteropleiding (MSc.) Industrial Engineering and Management aan.

Jedidja's VLOG ALS Industrial Engineering & Management STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Industrial Engineering & Management te studeren? Jedidja laat je een dag uit haar studentenleven zien.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Technische Bedrijfskunde
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Op verzoek van student
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Les van één van de beste docenten van Nederland 

Erwin Hans is professor en docent bij de bachelor- en masteropleiding Industrial Engineering & Management. Daarnaast is Erwin ook UT-docent van het jaar en in 2016 genomineerd als één van de beste docenten van Nederland. Studenten van de bachelor en masteropleiding Industrial Engineering en Management leggen uit waarom. 

Focus op diverse sectoren

Industrial Engineering & Management richt zich op diverse sectoren, met name op de industrie, de transportsector, de zorgsector, en de financiële sector. Tijdens projecten en afstudeerstages werk je aan actuele problemen van bekende bedrijven uit deze sectoren. De opleiding Industrial Engineering & Management biedt veel keuzemogelijkheden. Veel van onze studenten maken bijvoorbeeld gebruik van de mogelijkheid om een halfjaar in het buitenland te studeren of in het buitenland hun afstudeerstage te doen.

Uitstekende baanperspectieven

Industrial Engineering & Management behoort tot de opleidingen met het beste perspectief op een baan en een hoog startsalaris. Er is altijd vraag naar technisch bedrijfskundigen, ook als het economisch minder gaat.

WAT DOET EEN TECHNISCH BEDRIJFSKUNDIGE?

Organisaties en bedrijven werken niet vanzelf. Ze moeten omzet maken en winst boeken, inspelen op de wensen van klanten en rekening houden met personeel. Daarom moeten ze worden gemanaged en voortdurend worden verbeterd. Om te overleven, moeten bedrijven zich efficiënt organiseren en zich voortdurend aanpassen aan de veranderende omgeving. Als technisch bedrijfskundige ontwerp je zulke aanpassingen en bereken je de gevolgen ervan. Om de besturing van een (bedrijfs)proces te ontwerpen of verbeteren, verdiep je je eerst in de (vaak technische) kenmerken van dit proces. Deze kenmerken zorgen voor allerlei randvoorwaarden waarmee je rekening moet houden. Zo moet je bij transportplanning rekening houden met de bederfelijkheid van producten en bij een operatiekamerplanning met spoedgevallen die zich kunnen aandienen. Daarnaast gebruiken technisch bedrijfskundigen kwantitatieve methoden om (bedrijfs)technieken te analyseren en optimaliseren. Met wiskundige modellen en computersimulaties experimenteren ze op een veilige manier met de praktijk, voordat organisaties de verbeteringen daadwerkelijk invoeren.

EEN BREED VAKGEBIED

Technische Bedrijfskunde bestrijkt een heel breed gebied. Het is gebaseerd op de pijlers (bedrijfs)economie, wiskunde, ICT en techniek. Denk bijvoorbeeld eens aan een bierbrouwerij. Die heeft een ingewikkeld productieproces: gisten, filteren, afvullen, opslaan, transporteren enzovoort. Je hebt te maken met een beperkte capaciteit in de tanks, houdbaarheidsdata en voorraadbeheer van grondstoffen. Een strakke planning is een must. En dan moet je ook nog stilstaan bij de verkopen in de winkel en de voorraden in distributiecentra. Je moet dus alle activiteiten, zoals opslag, transport en productie, in de hele keten optimaal op elkaar afstemmen. Dat is de taak van de technisch bedrijfskundige.

Industrial Engineering & Management, IETS VOOR JOU?

Is de bachelor Industrial Engineering & Management jou op het lijf geschreven? Ontdek wat deze opleiding aan de Universiteit Twente uniek maakt en lees meer over het studieprogramma. Je kunt ook ervaringen lezen van studenten en alumni van deze opleiding. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Gerelateerde opleidingen

Hieronder vind je een lijst van opleidingen die (direct) gerelateerd zijn aan de opleiding Industrial Engineering and Management.

Engineering & technologie
Advanced Technology

Advanced Technology is een unieke, brede, Engelstalige opleiding. Je combineert de nieuwste technische kennis met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft.

Applied Mathematics

Overal waar wordt gerekend en gemodelleerd, speelt wiskunde een doorslaggevende rol. De bacheloropleiding Applied Mathematics draait om de toepassing van wiskunde in de praktijk.

Biomedische Technologie

Als "ingenieur" ontwikkel en ontwerp je nieuwe technologie voor de gezondheidszorg. Denk aan revalidatierobots, kunstorganen, medische scans en protheses.

Chemical Science and Engineering

Nieuwe materialen en processen ontwikkelen en verbeteren: daar draait het om bij de bacheloropleiding Chemical Engineering (Scheikundige Technologie) aan de Universiteit Twente.

Civil Engineering

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

Creative Technology

Hoe kun jij de modernste technologie inzetten voor interactie met gebruikers? Deze Engelstalige opleiding daagt je uit om met nieuwe technologie innovatieve toepassingen te ontwikkelen.

Electrical Engineering

De Engelstalige opleiding is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van elektronische systemen. Je werkt met hightech systemen, zoals een chirurgische robotarm, satelliet of car-to-car communicatie.

Industrial Design Engineering

De bachelor Industrial Design Engineering combineert techniek en creativiteit om consumentenproducten te ontwerpen die praktisch zijn in het gebruik, goed zijn vormgegeven en passen bij de doelgroep.

Mechanical Engineering

Mechanical Engineering is iets voor jou als je op zoek bent naar een brede technische studie. Een mechanical engineer ontwerpt, verbetert en onderhoudt machines, constructies of processen.

Mechanical Engineering (locatie Vrije Universiteit)

Met deze unieke bachelor studeer je Mechanical Engineering in Amsterdam, terwijl je profiteert van de kleinschaligheid, de persoonlijke aandacht en de technische expertise waar de UT om bekend staat.

Technical Computer Science

Technical Computer Science gaat over het uitwisselen, verwerken en opslaan van informatie, en ligt ten grondslag aan systemen die we dagelijks gebruiken, zoals internet, zoekmachines en social media.

Technische Geneeskunde

Bij Technische Geneeskunde (Klinische Technologie) leiden we mensen op om technologie in te zetten voor de behandeling en diagnose van individuele patienten en om patiëntveiligheid voorop te stellen.

Technische Natuurkunde

Natuurkundige verschijnselen begrijpen door de wetmatigheden erachter te ontdekken en deze toe te passen in de praktijk: daar gaat het om bij de bacheloropleiding Technische Natuurkunde.

University College Twente (ATLAS)

Dit is een unieke, multidisciplinaire, Engelstalige opleiding voor topstudenten waarbij sociale en technische perspectieven worden geïntegreerd tot een nieuwe kijk op technologie.

Chat offline (info)