Ervaring van een student

Jornt van Dijk, derdejaars

Hai! Ik ben Jornt van Dijk, derdejaars student Industrial Design en onderdeel van het body-team van Green Team Twente.

Sinds het begin van dit collegejaar ben ik samen met negentien andere studenten bezig met een gigantische opgave: het realiseren van een extreem zuinige auto die op waterstof rijdt. De capaciteiten van deze auto worden vervolgens getest in een grootschalige competitie waar teams uit heel Europa aan meedoen. Deze competitie, de Shell Eco Marathon, vindt plaats in Rotterdam in het pinksterweekend. Het is aan ons om er voor te zorgen dat Green Team Twente de zuinigste wordt in zijn klasse!

Dit is natuurlijk niet gemakkelijk. Er is een ontelbare hoeveelheid factoren die bijdraagt aan de zuinigheid van onze auto. Denk bijvoorbeeld aan de luchtweerstand die je krijgt tijdens het rijden. Die is onder andere ontzettend afhankelijk van zijn vorm. Als Industrieel Ontwerper in het team was het mijn taak om samen met werktuigbouwkundigen de perfecte vorm van de auto te creëren. Hierbij moest hij natuurlijk erg aerodynamisch worden, maar moest ook niet vergeten worden dat het een auto van de toekomst wordt: ook op gebieden als gebruiksgemak, ergonomie, besturing en uitstraling moest hij niet onderdoen aan een normale auto.

In een project als het Green Team pas ik als Industrieel Ontwerper perfect: met de brede interdisciplinaire kennis die ik vanuit de opleiding meekrijg, kan ik binnen het team een centrale rol vervullen en de communicatie bevorderen. Daarnaast is het ook erg leuk en leerzaam om met zoveel verschillende mensen samen te werken. Alles wat ons nu nog rest is het afmaken van de auto en presteren op de Shell Eco Marathon!

Chat offline (info)