Zie Industrial Design Engineering

Waarom Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente?

Wat deze opleiding onderscheidt van opleidingen elders, is met name de toekomstgerichtheid. Je krijgt stevig grip op het hele ontwerptraject, van ideevorming tot marktintroductie. Je doet op wetenschappelijk niveau fundamentele kennis op die je in staat stelt scherp te navigeren tussen technische mogelijkheden en marktbewegingen. Zo word je een ondernemend ontwerper.

Ook ontwerpgericht projectonderwijs is kenmerkend voor deze opleiding. Zo krijg je echte opdrachten uit de markt. Met jouw team ontwikkel je een prototype dat je presenteert aan de opdrachtgever. Zo zijn er al heel wat producten van studenten daadwerkelijk in de winkels beland.

Voor wie is deze opleiding interessant?

De opleiding Industrial Design Engineering is heel geschikt als je geïnteresseerd bent in techniek, maar ook creatief bent. Veel industrieel ontwerpers hebben een uitgesproken mening over hoe iets beter kan en vinden het leuk om iets te maken dat mensen in hun omgeving ook echt kunnen gebruiken. Veel studenten die voor de wo-bachelor Industrial Design Engineering kiezen, hebben interesse in design en marketing, maar willen hun toekomstmogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroten door te kiezen voor een technische studie. De variatie aan vakken, denk bijvoorbeeld aan wiskunde, grafisch ontwerpen, ergonomie en marketing, maakt dat Industrial Design Engineering de juiste keuze is voor mensen die techniek en vormgeving willen combineren.

Meer informatie Industrial design Engineering

Het studieprogramma van de bacheloropleiding Industrial Design Engineering is heel projectgericht en benadert daarmee de praktijk zo goed mogelijk. Na je studie kun je alle kanten op. Heb je vragen over deze bachelor? Neem contact op met het studie-informatiecentrum of loop eens een dagje mee met een student Industrial Design Engineering.

Chat offline (info)