Industrieel ontwerpers met hun BSc-titel op zak kunnen in veel sectoren aan de slag. Daarnaast verdiepen veel afgestudeerden zich verder in hun vakgebied door de masteropleiding Industrial Design Engineering te gaan volgen.

Masteropleiding Industrial Design Engineering

Na de breed opgezette bacheloropleiding heb je toegang tot de Engelstalige masteropleiding Industrial Design Engineering.

In deze opleiding kun je je verder bekwamen in een aantal verschillende specialisaties. Dat kan bij de Universiteit Twente, maar bijvoorbeeld ook aan een andere Nederlandse universiteit of in het buitenland. De masteropleiding duurt twee jaar en is volledig Engelstalig. Als je de masteropleiding Industrial Design Engineering volgt, kun je kiezen uit de volgende drie specialisaties: 

DESIGN & STYLING

De specialisatie Design & Styling richt zich op de vormgeving van een ontwerp en op het gebruik van evolutionaire productontwikkeling om bij de volgende logische productfase uit te komen.

MANAGEMENT OF PRODUCT DEVELOPMENT

Deze specialisatie is gericht op het effectief beheer van het productontwikkelingsproces en op de communicatie met verschillende doelgroepen, zoals klanten en leveranciers.

EMERGING TECHNOLOGY DESIGN

De specialisatie Emerging Technology Design richt zich op de introductie van nieuwe technologieën op de consumentenmarkt. 

Voor meer informatie kun je terecht op de Engelstalige website van de masteropleiding Industrial Design Engineering.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies