Studeren aan de Universiteit Twente? Laten we (online) kennismaken!

Om je te helpen bij je studiekeuze en je te laten ervaren hoe het is om te studeren aan de Universiteit Twente, kun je je op verschillende manieren orienteren.

 • Skypen met een student

  Plan een skypegesprek met een bachelorstudent van de bachelor die jou interesseert en luister naar zijn/haar ervaringen. Stel al jouw vragen over de opleiding of de universiteit zelf. 

 • Bezoek de (Online) Open Dagen

  In maart en november bezoek je de Open Dagen en praat je met docenten en studenten over de opleidingen van jouw interesse. Heb je je oog al laten vallen op een specifieke bachelor? Schrijf je dan, bij je aanmelding, voor de presentatie van die studie! Pre-registeren voor de Open Dagen kan via www.utwente.nl/opendagen. Zodra de inschrijving open is, laten we je dat per mail weten.

  Tijdens de Open Dagen vertellen we je alles over:

  • het uitdagende Twentse onderwijsmodel 
  • wonen op de campus en financiële zaken
  • de afstudeerrichtingen en aansluitende masters
  • mogelijke beroepen en kansen op de arbeidsmarkt

  Heb je moeite met het kiezen van een vervolgstudie? Maak ter plekke een studiekeuzetest!

  Online Open Day

  Tijdens de Online Open Day krijg jij de kans om digitaal kennis te maken met de Universiteit Twente. Het is een virtueel event die je vanuit huis of waar dan ook volgt. Je luister naar ervaringen van studenten en chat met studieadviseurs over de bachelor van jouw keuze. Kijk of de inschrijving al open is!

 • Meeloopdag: voel je één dag student

  Ben je op een Open Dag geweest en wil je nu zelf ervaren hoe het is om student aan de UT te zijn? Dan raden we je aan om een dag mee te lopen met een student. Je ervaart hoe het is om te studeren aan de University of Twente. Je volgt colleges en kunt vragen stellen aan studenten en studieadviseurs.  

  Tip: bezoek éérst een Open Dag voordat je deelneemt aan een meeloopdag.

  Aanmelden voor meeloopdag
  Schrijf je hier in
 • Campuswandeling: Ontdek de campus van A tot Z

  Kom op eigen gelegenheid ontdekken hoe mooi onze Campus eruit ziet. Lees meer over onze onderwijsgebouwen, ontdek onze sport- en cultuurfaciliteiten en ontmoet digitaal onze studenten door op de QR-codes te klikken en de video’s te bekijken.

  Je kunt verbinding maken met het netwerk 'Enschede stad van nu' voor gratis internet.

  LOOPROUTE CAMPUSWANDELING EN BIJBEHOREND FEITENBOEKJE

  Plattegrond (.pdf) campusterrein met locaties campuswandeling
  Download
  De campus van A tot Z

  PLATTEGROND CAMP

 • DriveUTrough

  Tijdens de DriveUThrough krijg je de unieke mogelijkheid om de plek te ontdekken waar jij straks je studententijd doorbrengt. Geheel coronaproof, vanuit je eigen auto, tour je over de campus met een routeboekje en toegang tot een speciale app met vragen, weetjes, foto's en video's. 

  Je leert bijvoorbeeld waar de wifi-uitvinder Cees Links heeft gestudeerd of maak kennis met één van onze succesvolle studententeams, zoals Solar Team Twente, Green Team Twente en Solar Boat Twente.

 • Pre-University voor vwo'ers

  Zit jij in 1 tot 6 vwo en wil je naast je gewone schoolwerk meer leren? Voor ijverige, nieuwsgierige leerlingen zoals jij heeft de Universiteit Twente een pre-university programma. Met uitdagende masterclasses, workshops, een online leeromgeving en heel veel meer. Via Pre-U ervaar je alvast hoe het is om student te zijn en ontdek je waar jouw talenten liggen. Ga naar de website van Pre-U.

 • Studiekeuze stappenplan

  Op deze pagina vind je een handig stappenplan die helpt om jouw zoektocht te organiseren.

universiteit met maatschappelijke impact

Kies je voor de Universiteit Twente, dan ga je met vernieuwende technologieën werken aan maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Wij noemen dat High Tech Human Touch. Je profiteert van een uniek, persoonlijk en toekomstgericht onderwijsmodel, waarin je de theorie toepast in praktijkopdrachten en teamprojecten. Dankzij ons cross-disciplinaire, internationale profiel leer je samenwerken met experts uit andere vakgebieden en culturen.

Kies je voor Universiteit Twente, dan zet je in op grondige vakkennis én intensieve persoonlijke groei.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies