Studenten

Rianne Kortekaas

Allereerst zal ik mijzelf even kort voorstellen: ik ben Rianne, 22 jaar en inmiddels master student Health Sciences en Business Administration aan de Universiteit Twente. Hiervoor heb ik mijn bachelor Gezondheidswetenschappen afgerond. Toen ik begon aan mijn bachelor, stond voor mijzelf al vast dat ik naar het buitenland wilde: studeren of stage lopen. Gedurende mijn opleiding ontbrak er voor mij toch een deel praktijk, iets wat helaas niet standaard in het programma van de opleiding zit. Ik besloot (met twee andere studenten) naar Indonesië, Bali, te gaan om hier stage te lopen en praktijk ervaring op te doen via de minor “Crossing Borders”. Wat was dit een geweldige ervaring!

 
De organisatie waar wij stage liepen verleent zorg aan de armste mensen van Bali. Regelmatig zochten wij deze mensen op met de organisatie, om zorg te verlenen. Er ontbrak echter een belangrijk onderdeel van de zorg: preventie. Toen wij dit aankaartten bij de organisatie, vroegen zij ons om een nieuw, preventief programma te ontwikkelen. Dit hebben wij gedurende de vier maanden dat wij hier waren ontwikkeld en dit wordt nu toegepast.

Naast de stage was het een geweldige ervaring om voor vier maanden in een onbekend land te wonen. In het begin was dit ontzettend wennen: de cultuur, het klimaat, het eten en de bevolking. Kon ik hier ooit aan wennen? Gelukkig volgde dat moment snel en konden we genieten van het mooie eiland. Naast stage hadden wij ook voldoende vrije tijd waarin wij het eiland konden verkennen met onze scooter en tripjes konden maken naar de omliggende eilanden.

Terugkijkend op deze tijd heb ik echt ontzettend veel geleerd en zou ik iedereen aanraden dit te doen. Dingen die je leert in college zijn vaak niet toepasbaar voor ontwikkelingslanden en op deze manier krijg je de ultieme kans dit te ervaren. Gewoon doen!

Meer weten?
Neem dan contact op met de opleiding via health-sciences@utwente.nl

Chat offline (info)