Studenten

Marleen Traeger

Ik heb mij altijd al wel in gezondheid en biologie geïnteresseerd. Dus ben ik ook op zoek gegaan naar een opleiding die deze aspecten combineert. Na verloop van tijd heb ik op het internet de opleiding Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente gevonden. De informatie, die ik op de website had gevonden, maakte mij geïnteresseerd en dus heb ik mij voor de open dag ingeschreven. Op de open dag heb ik met studenten van deze opleiding gepraat en zij hebben mijn beslissing om Gezondheidswetenschappen te studeren versterkt. Dit was voor mij de juiste beslissing.

Ik vind de opleiding echt leuk. Naast de colleges werk je ook in groepjes aan een project. Je kan dat wat je in de colleges hebt geleerd, in de projecten gebruiken.Marleen Traeger

Ik kom echter uit Duitsland en de opleiding is in het Nederlands. Daarom had ik voor het begin van de studie nog een Nederlandse taalcursus in Münster nodig. Die taalcursus duurde vijf weken, medio juni begon die taalcursus en eind juli heb ik het examen (NT2) in Rotterdam gemaakt. De taalcursus is echt intensief, je krijg huiswerk, maakt toetsen en moet ook vaak teksten schrijven. Je moet het zelf doen en leren, maar als je het echt wil, dan lukt het je ook.

Begin september begon mijn studie dan echt. Omdat ik aan de “Kick-In” heb deelgenomen, kende ik sommige studenten die dezelfde opleiding volgen al. Zodoende was de eerste dag ook echt niet eng en kon ik de taal snel volgen. Mijn medestudenten en professoren zijn allemaal erg aardig en behulpzaam. Als je een vraag hebt, kan je deze altijd aan iemand stellen.

Ik vind de opleiding echt leuk. Naast de colleges werk je ook in groepjes aan een project. Je kan dat wat je in de colleges hebt geleerd, in de projecten gebruiken. Wij hebben bijvoorbeeld voor een groepsopdracht een advies voor de diabetespatiëntenvereniging geschreven. Hierin beschreven wij hoe de zorg voor deze patiëntengroep kan worden verbeterd.

Meer weten?
Neem dan contact op met de opleiding via health-sciences@utwente.nl

Chat offline (info)