Studenten

Marjolein Wiegman

Studeren aan de Universiteit Twente betekent een hoge focus op excellente wetenschap, ondernemerschap en internationale oriëntatie. Mijn studie gezondheidswetenschappen aan de Universiteit Twente gaf mij de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen door mijn bachelor scriptie uit te voeren op het prachtige eiland Samoa en in Australië. Een avontuur om nooit meer te vergeten!

De opleiding gezondheidswetenschappen heeft mij een brede kennis over gezondheidszorg gegeven, niet alleen de zorg binnen Nederland maar ook internationaal. Hierdoor werd ik geprikkeld om voor mijn afstuderen ergens buiten Nederland een onderzoek uit te voeren. Op deze manier wilde ik mijn zelfstandigheid en vaardigheden optimaal benutten. Via een stage kwam ik aan een plek in Australië om vanuit daar een onderzoek op te zetten over een Diabetische Voetenkliniek in Samoa. Zonder te twijfelen ben ik hieraan begonnen, en achteraf ben ik super blij dat ik dit heb gedaan! Vooral het afreizen naar Samoa om hier mijn data te verzamelen was een ontzettend leerzame ervaring. Omgaan met verschillende disciplines, verbanden analyseren en werken als een schakel tussen verschillende instanties zijn dingen die ik dankzij de opleiding feilloos kon uitvoeren. Daarnaast kreeg ik er zo veel dankbaarheid voor terug, ongelooflijk hoe zo’n grote impact je als student kunt hebben in een land zoals Samoa, waar wetenschappelijk onderzoek niet kan worden gefinancierd.

Tijdens deze reis heb ik heel veel inspirerende mensen ontmoet en doordat ik het project heel zelfstandig uit moest voeren heb ik ook erg veel over mijzelf geleerd, op persoonlijk gebied maar vooral ook wat ik te bieden heb als een gezondheidswetenschapper. Daarnaast kon ik dit allemaal combineren met rondreizen in Australië en het leren kennen van twee hele andere culturen dan die van ons. Ik zou het zo weer overdoen!

Meer weten?
Neem dan contact op met de opleiding via health-sciences@utwente.nl

Chat offline (info)