Studenten

Karlijn Veltjen

50% van je totale inkomen afstaan aan de “zorg”, zodat iedereen inclusief jijzelf zorg kan ontvangen wanneer dit nodig is. Een slimme oplossing of te gek voor woorden?

Dit is in iedere geval de norm die ze in een land boven ons – Zweden – hanteren. Mijn naam is Karlijn Veltjen ik ben 21 jaar oud en woon in Raalte. Ik ben Gezondheidswetenschappen in Enschede gaan studeren, omdat ik mij erg interesseer in de gezondheidszorg maar geen arts wil worden. Deze opleiding biedt de kans om een zorgverbeteraar te worden. Een beroepsperspectief waar je je eigen draai aan kunt geven.


In mijn bachelor heb ik in de vrije keuzeruimte (minor) een half jaar in Zweden gestudeerd. Aan de Mälardalen Högskola in Västeras heb ik verschillende vakken gevolgd. Vakken die met de gezondheidszorg te maken hebben, maar ook marketing vakken om eens iets anders te proberen. Ik heb voor Zweden gekozen, omdat ik Scandinavië mooi vind en omdat de gezondheidszorg in Zweden erg goed geregeld is, maar wel anders dan bij ons in Nederland. Het leek mij leuk om uit te vinden hoe dat daar dan zit en waarom.

In een ander land studeren is echt een geweldige ervaring. Je leert een geheel nieuwe cultuur kennen binnen een half jaar. Je maakt in zo’n half jaar heel veel mee en leert veel. Nieuwe vrienden, nieuwe taal, gave excursies, een andere Universiteit en een hele verbetering in Engels zijn allemaal dingen die ik daar heb mogen meemaken. Je stapt als het ware een half jaar uit je vaste patroon en ritme. Het is wat mij betreft een hele mooie en goede toevoeging aan mijn studie geweest en kan het dan ook iedereen aanbevelen!

Meer weten?
Neem dan contact op met de opleiding via health-sciences@utwente.nl

Chat offline (info)