Studenten

Alinda van den Berg

Dit jaar ben ik gestart met de studie gezondheidswetenschappen. We hebben zojuist de eerste module afgerond, genaamd structuur en organisatie van de gezondheidszorg.

In deze module hebben we de vakken gezondheidssociologie, gezondheidseconomie, structuur en organisatie van de zorg, wet- en regelgeving, modellen van de chronische zorg en organisatie en regels gehad. Deze vakken werden door 4 verschillende docenten gegeven, maar sluiten heel erg op elkaar aan. Het vak gezondheidseconomie is het enige vak dat in het Engels is. Dit is in het begin even wennen, maar het is al heel snel heel goed te volgen. Aan het einde van de module heb je o.a. geleerd over hoe de gezondheidszorg in elkaar zit en heb je geleerd om de gezondheidszorg te bekijken vanuit verschillende perspectieven en op verschillende niveaus.


Dit is ook wat ik tot nu toe heel erg leuk vind aan de studie. Je leert heel anders kijken naar de gezondheidszorg en denkt soms over vragen na waar je nog nooit over na had gedacht. Zo hebben we bijvoorbeeld een keer besproken over wat ziek zijn nou eigenlijk is. Ben je pas ziek als je je zo voelt? Of ben je ook ziek als je een ziekte hebt, maar hier niks van merkt? Wat als je hoofdpijn hebt, ben je dan ziek? Dit soort vragen komen tussen de normale lesstof door soms ter sprake.

Naast de vakken ben je ook erg druk met een project. Het project in de eerste module gaat over het behandelproces van chronische ziekten en de knelpunten hiervan. Samen met vier mede-studenten heb ik een project gedaan over de chronische ziekte COPD. Er is hierbijĀ veel begeleiding van docenten en je krijgt enkele workshops over hoe je dit project vorm moet geven. Je leert door dit project heel goed om de informatie die je tijdens de colleges krijgt, gelijk in de praktijk toe te passen.

Meer weten?
Neem dan contact op met de opleiding via health-sciences@utwente.nl

Chat offline (info)