European Public Administration

Toelating bachelor European Public Administration (BSc)

Voordat je met de bacheloropleiding European Public Administration kunt beginnen, moet je aan een aantal eisen voldoen. Welke dat zijn, hangt af van de vraag of je in Nederland of in het buitenland op de middelbare school hebt gezeten.

Kwalificaties

  • Nederlandse studenten
    Nederlandse studenten worden toegelaten met een vwo-diploma. Je hebt met ieder profiel toegang tot de opleiding, al bezit je waardevolle voorkennis als je wiskunde A of C hebt gevolgd.

  • Internationale studenten
    Studenten met een middelbareschooldiploma uit een ander land worden ook toegelaten tot de opleiding, mits dit vergelijkbaar is met een Nederlands vwo-diploma (bijvoorbeeld het Duitse Abitur, het Belgische Diploma van Secundair Onderwijs of een internationaal of Europees Baccalaureaat).

Aanvullende eisen

Verder moet je over een behoorlijk wiskundig inzicht beschikken en een goede beheersing van het Engels. Als je in deze vakken geen eindexamen hebt gedaan, kun je aan deze eis voldoen via het toelatingsexamen van de Universiteit Twente.

Studenten met een Duits Abitur-certificaat met Mathematik und Englisch bis zum Abitur worden direct, zonder aanvullende eisen toegelaten tot de opleiding European Public Administration. We adviseren studenten met een ander buitenlands diploma om in een vroeg stadium contact op te nemen met het Admission Office van de Universiteit Twente. Het Admission Office bepaalt of je aan de voorwaarden voldoet voor deelname aan de bacheloropleiding European Public Administration.

Beperkingen voor plaatsing

Deze opleiding kent geen beperkingen voor de inschrijving.

Meer informatie

Op de inschrijvingspagina vind je meer informatie over de inschrijving. Heb je vragen over de inschrijving, neem dan contact op met het Admission Office.

Chat offline (info)