Specialisaties

Public Administration

specialisatie bestuurskunde binnen de Bsc European Public Administration 

Public Administration (Bestuurskunde) richt zich op de lokale en nationale context en de publieke sector. Je onderzoekt hoe je effectief beleid kunt ontwikkelen en hoogwaardige diensten kunt leveren.

Wat leer je bij deze specialisatie?

Bij de specialisatie Public Administration (Bestuurskunde) aan de Universiteit Twente werk je aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij plaats je je kennis over de samenwerking tussen overheden en private organisaties ook in een internationaal perspectief. Dit is een uniek kenmerk van deze opleiding. 

Bij Public Administration maak je kennis met de belangrijkste problemen waar moderne maatschappijen overal ter wereld mee te maken hebben. Deze complexe vraagstukken manifesteren zich op lokaal, nationaal, Europees en internationaal niveau. Je onderzoekt hoe politici, overheden, regio’s, sectoren en burgers samenwerken om allerlei problemen aan te pakken. Denk aan ongelijkheid en werkloosheid, de groeiende zorgkosten, handhaving van de wet en de openbare orde en mobiliteitskwesties.

Je integreert de vier centrale disciplines van de sociale wetenschappen vanuit een breed perspectief: politicologie, sociologie, economie en recht. Dankzij deze multidisciplinaire benadering krijg je inzicht in de huidige problemen op het gebied van politiek en openbaar bestuur in democratische samenlevingen en je bestudeert de invloed van organisatiestrategieën, leiderschap en management. We helpen je bij het ontwikkelen van je eigen interesses binnen een breed kader van vakgebieden en onderwerpen.

Je carrière in bestuurskunde

Bij Public Administration (Bestuurskunde) aan de Universiteit Twente ontwikkel je het vermogen om internationale vraagstukken te koppelen aan problemen op organisatie-, lokaal, nationaal en Europees niveau. Bestuurskunde in Twente is de enige opleiding in Europa waar al deze niveaus aan bod komen. Lokale professionals, bestuurders en politici hebben bij hun besluiten vaak te maken met Europa, en daarnaast moeten besluitvormers rekening houden met lokale en nationale belangen. Dat is een van de redenen waarom onze afgestudeerden zo gewild zijn op de arbeidsmarkt.

Meer informatie over de bacheloropleiding

Wil je je graag specialiseren in Public Administration aan de Universiteit Twente? Bekijk dan het studieprogramma voor Public Administration. Geïnteresseerd in European Studies? Lees dan meer over de specialisatie European Studies.

Chat offline (info)