European Studies

Studieprogramma european studies

SPECIALISATIE EUROPESE STUDIES BINNEN DE BSC EUROPEAN PUBLIC ADMINISTRATION 

De specialisatie European Studies (Europese Studies) bestaat uit een aantal verschillende modules. Zowel in het tweede als het derde jaar kun je modules kiezen die gewijd zijn aan European Studies. Op de onderstaande afbeelding zie je het studieprogramma van de specialisatie.


Modules European Studies

Twee modules in het derde en vierde kwartaal zijn specifiek gericht op de relatie tussen de EU, andere regionale politieke/economische machtsblokken en andere internationale organisaties, binnen de context van het internationale bestuur.

De twee modules waar deze specialisatie uit bestaat, bieden diverse keuzemogelijkheden voor projecten (bijvoorbeeld de eurocrisis, internationale veiligheid).

Module 3: The EU after the Financial and Economic Crisis

Belangrijkste leerelementen:

  • Internationale politieke economie;
  • EU-integratietheorie (gevorderd);

Project:
De crisis in de eurozone.


Module 4: The European Union and the World

Belangrijkste leerelementen:

  • Juridische aspecten van de externe betrekkingen van de EU;
  • Politieke aspecten van de externe betrekkingen van de EU;

Project:
Internationale organisaties.

Jaar 3

Minor, uitwisseling of stage

Je besteedt de eerste helft van je derde jaar aan je minor of een aantal keuzevakken aan de Universiteit Twente of een andere universiteit in Nederland. Je kunt deze periode ook in het buitenland studeren via een uitwisselingsprogramma. Of je kunt in deze periode stage lopen in Nederland of in het buitenland.

Afstudeerscriptie

De tweede helft van je derde jaar besteed je aan je eigen onderzoek, waarbij je kunt kiezen uit uiteenlopende onderwerpen op het gebied van European Studies. Dit project vormt de basis van je afstudeerscriptie. Je wordt begeleid en gecoacht door ervaren medewerkers van European Studies.

Meer informatie

Wil je meer weten over de eerste drie semesters van de opleiding? Bekijk dan het studieprogramma. Ben je geïnteresseerd in de tweede specialisatie van de opleiding European Public Administration, bekijk dan de informatie over de specialisatie Public Administration

Chat offline (info)