Specialisaties

European Studies

SPECIALISATIE Europese studies BINNEN DE BSC EUROPEAN PUBLIC ADMINISTRATION 

De specialisatie European Studies is gericht op Europese en internationale vraagstukken, hoe de Europese Unie het beleid van de lidstaten beïnvloedt en de rol van de EU in de wereld.

Wat leer je bij deze specialisatie?

De specialisatie European Studies (Europese Studies) geeft inzicht in de belangrijkste problemen waarmee Europa momenteel wordt geconfronteerd. Je onderzoekt en analyseert belangrijke Europese vraagstukken, van tariefafspraken voor mobiele telefonie en de strijd tegen voedselfraude tot verschillen tussen nationale zorgstelsels, de uitbreiding van de EU en de bescherming van de Europese grenzen.

Tijdens de specialisatie bouw je voort op de unieke, degelijke basis in de belangrijkste vakgebieden van de sociale wetenschappen: politicologie, sociologie, economie en recht. Door deze multidisciplinaire achtergrond krijg je inzicht in de mechanismen achter Europese integratie en de positie van de EU in de mondiale wereld van de internationale betrekkingen.

Maar dat is nog niet alles. Bij European Studies aan de Universiteit Twente versterk je de volgende competenties: ontwerpen van Europees beleid, bevorderen van de implementatie van EU-wetgeving in alle lidstaten en bestuur van publieke instellingen in Europa. Natuurlijk is de Europese Unie maar een van de vele machtige internationale organisaties. Daarom leer je ook over de taken en competenties van andere belangrijke internationale spelers, zoals de Verenigde Naties (VN), de Wereldhandelsorganisatie (WTO), de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) en de Afrikaanse Unie (AU).

Je carrière in European Studies

De combinatie van brede en specialistische kennis van bestuurskunde en European Studies is essentieel als je een baan wilt vinden op het gebied van European Studies. Het oplossen van maatschappelijke problemen, op verschillende niveaus en arena’s in Europa en de rest van de wereld, vereist een diepgaand inzicht in beleid, management en leiderschap. Als je je studie combineert met een interessante stage bij een internationale organisatie ben je het best voorbereid op een internationale carrière in de publieke of private sector.

Meer informatie over de bacheloropleiding

Wil je je graag specialiseren in European Studies aan de Universiteit Twente? Bekijk dan het studieprogramma voor European Studies. Geïnteresseerd in Public Administration? Lees dan meer over de specialisatie Public Administration.

Chat offline (info)