Contact & FAQ

Masterclass

Ben je benieuwd hoe het is om European Public Administration te studeren? Je kunt nu kennismaken met een aantal onderwerpen via de masterclass die we aanbieden

United States of Europe

We moeten uit de EU! Het kost ons te veel geld! En alles duurt zo lang!” Dit zijn berichten die je soms op (social)media hoort, maar kloppen deze wel? Kost de EU wel zo veel? Is het zo onnodig als men zegt dat het is? Twee dingen zijn zeker. Allereerst komt de EU steeds vaker in het nieuws. De ene keer positief omdat ze de beltarieven binnen Europa hebben verlaagd zodat iedereen goedkoop kan bellen en internetten binnen Europa. Een ander moment is er weer kritiek omdat de besluitvorming te lang duurt en er vluchtelingen ten zuiden van Europa omkomen in veels te kleine bootjes. Daarnaast weten we zeker dat de Europese Unie veel invloed op ons dagelijks leven heeft. Dat we de Euro gebruiken en zonder controle de grenzen binnen de EU kunnen oversteken is voor de meeste mensen vanzelfsprekend geworden. Toch is het niet altijd zo geweest. Vóór het ontstaan van deze baanbrekende samenwerkingsverband was er niets anders dan chaos, verwoesting en as in Europa. Hoe is de Europese Unie ontstaan uit deze chaos? Hoe is het geworden wat het nu is? Hoe worden besluiten genomen? En zal Europa er ooit zo uit komen te zien als Amerika? Dit zijn allemaal vragen die tijdens deze Masterclass behandeld zullen worden en waar jij als expert straks antwoord op zal kunnen geven!

Behalve kennis opdoen over Europa zal je tijdens deze Masterclass kennismaken met het onderhandelingsproces die zich in Europa afspeelt. Aan het eind van de Masterclass ga jij een land binnen de EU vertegenwoordigen en opkomen voor hun belangen tijdens een pittige onderhandeling! Maar, gelukkig hoef je dit niet in je ééntje voor te bereiden. Tijdens de Masterclass zullen meerdere studenten van de Universiteit Twente je begeleiden en zullen zowel professoren en doctoren je bijpraten over de geschiedenis en stand van zaken binnen de EU, zodat jij straks maximaal presteert tijdens de onderhandelingen en thuis en op school kunt uitleggen hoe Europa echt werkt!

Schrijf je in voor deze masterclass

Chat offline (info)