European Public Administration

Excellentieprogramma European Public Administration

De Universiteit Twente biedt naast het reguliere aanbod ook een aantal Honoursprogramma’s aan. De bacheloropleiding European Public Administration heeft ook een eigen excellentieprogramma: het STAR-programma.

Zo werkt het Star-programma

Het Star-programma biedt je de mogelijkheid tijdens je studie extra uitdaging te zoeken. Tijdens de eerste module kun je je aanmelden voor het Star-programma. Afhankelijk van je cijfers en het aantal kandidaten kun je vanaf module 2 in de Star-groep worden geplaatst. Tijdens module 2 kun je beslissen of je ermee verder wilt in module 3, enz.

Met elke module in het Star-programma kun je een ster verdienen, met een maximum van vijf. Deze sterren worden vermeld op je diplomasupplement.

Wat houdt het Star-programma in?

Als je binnen een module aan het Star-programma meedoet, levert dit niet heel veel extra werk op: je activiteiten komen neer op een studielast van 15 studiepunten per module. Bij de meeste modules werk je aan een uitdagender variant op het reguliere project. Tijdens de derde module moeten de studenten bijvoorbeeld beleid ontwikkelen voor het gebruik van duurzame energiebronnen. De Star-groep doet hetzelfde project, maar interviewt beleidsmakers om informatie te verzamelen. Tijdens een andere module wordt bij de Star-variant met EuroSIM gewerkt, een simulatie van de Europese Unie die je in contact brengt met studenten uit heel Europa en de VS.

European Public Administration-student Mathias heeft met EuroSIM gewerkt. Lees over zijn ervaringen

Voor wie is het Star-programma bedoeld?

Het programma is opgezet voor studenten die extra uitdaging zoeken en graag willen samenwerken met andere, extra gemotiveerde studenten. Het Star-programma heeft ruimte voor ongeveer 10% van de studenten per module, en tijdens de eerste module kan iedereen zich aanmelden. Als je niet meteen aan het Star-programma wilt meedoen, kun je je in een later stadium nog meedoen.

Chat offline (info)