Overzicht Bacheloropleidingen

bachelor European Public Administration / Bestuurskunde

European Public Administration
at a technical university
Insane or brilliant?

Deze studie combineert Technologie, Bestuurskunde en European Studies. Je raakt vertrouwd met de maatschappelijke invloed van technologie en verkent oorzaken en oplossingen van complexe vraagstukken.

European Public Administration, ofwel Europese bestuurskunde is een sociale wetenschap. De nadruk ligt op de wijze waarop nationale en internationale overheden samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties belangrijke problemen in de samenleving oplossen.

Aan de University of Twente kies je voor een bestuurskunde opleiding in een hightech omgeving. Dat geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt! Je wordt geen techneut, maar snapt wel hoe een ingenieur tegen de wereld aankijkt. Je raakt vertrouwd met de invloed van technologie op de maatschappij en ontdekt hoe je deze kunt gebruiken om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Lees meer over European Public Administration aan de University of Twente.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in European Public Administration
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2017
1 september 2018
1 september 2019
Matching
Uitnodiging van de opleiding
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Samenleving en Technologie

Technologische ontwikkelingen hebben een grote invloed op maatschappelijke problemen en daarmee ook op het vakgebied van de bestuurskunde. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen in het digitale landschap, zoals sociale media platforms en de invloed daarvan op de privacy van internetgebruikers, sociale veiligheid op straat, of ongelijkheid tussen burgers.

Als bestuurskundige en Europa-expert moet je dus goed op de hoogte zijn van nieuwe technologische ontwikkelingen. Aan de University of Twente leer je bovendien innovatieve toepassingen en technologieën in te zetten om maatschappelijke problemen te verklaren en te beïnvloeden.

European Public Administration: bestuurskunde en European Studies

Aan de University of Twente combineren we Bestuurskunde met European Studies. Zo raak je goed thuis in de oorzaken van deze complexe problemen en de mogelijke oplossingen ervan. Je ontwikkelt een breed, integraal perspectief, waarin Europa een cruciale schakel vormt tussen het lokale, nationale en internationale. In het tweede jaar kun je je specialiseren in:

Waarom Europese bestuurskunde aan de University of Twente?

 • De opleiding is breed van opzet. Je combineert beleid, bestuur en technologie;
 • Je richt je op organisaties, beleid, leiderschap, strategie, visie en management binnen de context van de publieke sector en de overheid;
 • Je maakt deel uit van projectteams en werkt samen met je medestudenten aan de actuele vraagstukken in onze samenleving;
 • Je ontdekt de verband tussen Europese Bestuurskunde en nieuwe technologie;
 • Je krijgt alle gelegenheid om praktische ervaring op te doen tijdens een stage;
 • De opleiding is een unieke combinatie van Bestuurskunde en European Studies;
 • Tijdens deze Engelstalige opleiding word je ondergedompeld in het Engels, dus je zult merken dat je Engels razendsnel vooruit gaat;
 • De opleiding is internationaal georiënteerd: je werkt samen met studenten en docenten van allerlei nationaliteiten;
 • De opleiding heeft een lage student-docentratio, er hangt een informele sfeer en je wordt uitstekend begeleid. 

Lees meer over de redenen om European Public Administration te studeren.

Student Mathias over European Public Administration

Carrièremogelijkheden voor afgestudeerden die alles weten over bestuurskunde en Europa

Met een bachelordiploma EPA van de Universiteit Twente heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt:

 • Met jouw nationale en internationale kennis ben je goed toegerust om aan de slag te gaan met de belangrijke, complexe vraagstukken waar de samenleving, de overheid en het bedrijfsleven mee geconfronteerd worden.
 • Omdat de opleiding zo veel keuzemogelijkheden biedt, kun je in allerlei richtingen aan de slag. Door de combinatie van een brede, degelijke basis en de mogelijkheid om je eigen interesses te volgen, word je perfect voorbereid op een aansluitende masteropleiding.
 • Door het internationale, projectgerichte onderwijs ben je in staat effectief samen te werken met mensen uit allerlei culturen, waar ze ook vandaan komen.
 • Tijdens de opleiding volg je internationaal georiënteerd, projectgericht onderwijs en heb je de gelegenheid om stage te lopen. Daarmee doe je een schat aan praktische ervaring op.

Lees meer over de carrièreperspectieven na European Public Administration.

JOINT DEGREE PUBLIC GOVERNANCE ACROSS BORDERS

Als onderdeel van onze bacheloropleiding European Public Administration bieden wij je, samen met Westfalische Wilhelms Universität (WWU) in het Duitse Münster, de mogelijkheid om een zogenaamd joint degree-programma in ‘Public Governance Across Borders’ te volgen. Als je voor deze gezamenlijke opleiding kiest, volg je het eerste jaar in Münster en je tweede en derde jaar bij ons in Enschede. Met een afstand van niet meer dan 70 km tussen de twee universiteiten heb je zo een unieke kans om meer te ontdekken over internationale en interculturele verschillen, terwijl je intussen een Joint Bachelor of Science-graad haalt. Lees meer over het joint degree-programma.

Victoria’s eerste week op de universiteit

Accreditaties

Lees meer

Wil je meer weten over de opleiding European Public Administration aan de Universiteit Twente? Bekijk dan het studieprogramma, de toelatingseisen en je carrièreperspectieven als EPA-afgestudeerde. Neem gerust contact met ons op als je specifieke vragen hebt.

Chat offline (info)