Collegegeld

Bekijk de presentaties van onze bachelors

Als je gaat studeren, dan betaal je collegegeld aan de universiteit. Er zijn twee soorten collegegelden. Controleer goed welke voor jou geldt.

Wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld

Over het algemeen geldt dat wanneer je voor het eerst gaat studeren, je het wettelijke collegegeld moet betalen. De overheid stelt het bedrag jaarlijks vast en is voor alle onderwijsinstellingen gelijk. Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden, bijvoorbeeld omdat je je inschrijft voor een opleiding waar je al eerder een graad voor hebt behaald of omdat je een bepaalde nationaliteit hebt, dan betaal je het instellingstarief. Dit tarief en alle details en uitzonderingen vind je op de website van Student Services

Voor het studiejaar 2021 - 2022 bedraagt het wettelijk collegegeld € 1.084,- per jaar voor alle UT-bacheloropleidingen. Voor studiejaar 2021-2022 geldt een eenmalige korting vanwege Covid-19.
Er geldt een uitzondering voor de opleiding: Technology and Liberal Arts & Sciences (ATLAS).

Korting op het collegegeld

Per studiejaar 2018-2019 is het wetvoorstel 'korting op collegegeld' ingevoerd voor eerstejaars bachelor studenten. Bekijk of de korting op het collegegeld op jou van toepassing is, aan welke voorwaarden je dient te voldoen en wat het collegegeld bedraagt. 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies