Creative Technology

Een unieke technische opleiding voor creatieve bruggenbouwers

De combinatie van techniek, creativiteit en sociale impact maakt deze opleiding aan de Universiteit Twente uniek. Je legt een stevige basis in de techniek en in de bètavakken, terwijl je ook vertrouwd raakt met de praktijk van problemen analyseren, samenwerken, ontwerpen van prototypes en presenteren. Je gaat na deze opleiding de arbeidsmarkt op als een moderne ‘engineer’ die out-of-the-box en innoverend kan denken. Je kunt bruggen slaan tussen verschillende disciplines, maar ook tussen technische specialisten en eindgebruikers. Dat onderscheidt jou sterk van andere specialisten en professionals.

Internationale omgeving

Deze bacheloropleiding is Engelstalig. Tijdens de opleiding werk je samen met studenten uit de hele wereld aan het ontwikkelen van nieuwe toepassingen. Dat geeft de opleiding zijn speciale sfeer en levert jou veel waardevolle ervaringen op. Deze factoren bieden jou een duidelijke voorsprong op de internationaal georiënteerde arbeidsmarkt.

Enige echte campusuniversiteit

De University of Twente is de enige echte campusuniversiteit in Nederland. Dit houdt in dat alle studentenwoningen, onderwijsfaciliteiten en andere voorzieningen (bijvoorbeeld voor recreatie, cultuur en sport) zich op één en dezelfde locatie bevinden. Je zult ontdekken dat studeren aan de University of Twente een onvergetelijke ervaring is. Bovendien is het leven in Twente aanzienlijk goedkoper dan elders in Nederland.

Alleen de UT kon aan mijn verlanglijst voldoen: een brede, innovatieve, creatieve en internationale IT-studie.Michelle Sudjito

IETS VOOR JOU?

Ben jij creatief en gefascineerd door ‘slimme’ technologie, ontwerpen en gebruikersgedrag? Wil jij graag de modernste technologieën leren inzetten voor het bedenken van aansprekende, interactieve toepassingen die het leven van mensen gezonder, gemakkelijker en leuker? Als student Creative Technology vergaar je technische kennis en vaardigheden en krijg je inzicht in hoe technologie mensen kan beïnvloeden. Je leert ook ontwerpen, oftewel een vraag of een kans omzetten in een aantrekkelijk prototype. Ook raak je vertrouwd met creatieve processen.

Spreekt dit jou aan? Dan is Creative Technology wellicht de bacheloropleiding die jij zoekt. Kom naar een van onze Open Dagen of geef je op voor een meeloopdag en ontdek hoe het is om aan de University of Twente te studeren!

Chat offline (info)