Toelating en inschrijving

studiekeuzecheck bij CREATIVE TECHNOLOGY

Studenten die zich via StudieLink hebben ingeschreven voor de opleiding Creative Technology vanaf september 2016, moeten deelnemen aan een studiekeuzecheck (middagprogramma). De data voor deze studiekeuzecheck betreffende toelating tot het studiejaar 2016-2017 zijn: 25 februari 2 mei, 13 juni en 7 juli 2016.

Heb je je ingeschreven voor Creative Technology en een uitnodiging voor studiekeuzecheck ontvangen? Meld je aan voor één van de 4 data.

De check bestaat uit een aantal workshops, bedoeld om jou en ons te overtuigen in hoeverre de bacheloropleiding Creative Technology goed bij jou past en andersom. In sommige workshops ligt het initiatief vooral bij jou. Je geeft bijvoorbeeld aan een groep andere aanmelders een presentatie over je motivatie en verwachtingen. Samen met een begeleider bespreek je vervolgens je motivatie en verwachtingen en die van de andere groepsleden. In andere workshops ligt het initiatief meer bij de opleiding. Je krijgt een inleiding op het opleidingsprogramma, gedetailleerd en met voldoende ruimte voor vragen en discussie. Ook we gaan in op verschillende niveaus in wiskunde en natuurkunde. Sommige studenten zullen wij uitnodigen voor een persoonlijk gesprek tijdens het evenement, om dieper op hun individuele situatie in te gaan. Je kunt ook zelf om een dergelijk individueel gesprek vragen.

Na het interview ontvang je een advies over jouw keuze voor de opleiding Creative Technology. Zonder advies kun je NIET worden toegelaten en deelname aan de studiekeuzecheck is verplicht om dit advies te kunnen krijgen. Je ontvangt de instructies voor het voorbereiden van de studiekeuzecheck per email, nadat je je via Studielink hebt ingeschreven.

PERSOONLIJKE AANWEZIGHEID OF SKYPE

Na je aanmelding via Studielink word je uitgenodigd voor een studiekeuzecheck op één van de aangegeven data (let op dat voor buitenlandse studenten andere regels gelden, aangezien persoonlijk aanwezig zijn voor hen meestal niet mogelijk is).

  • Voor Nederlandse studenten (vwo/hbo) geldt dat we je graag persoonlijk willen ontmoeten op de campus van de University of Twente (bij uitzondering gebruiken we wel eens Skype voor een studiekeuze-interview).
  • Voor buitenlandse studenten geldt dat toelating afhangt van je diploma en taalvaardigheid en minder van de studiekeuzecheck. Toch spreken we je graag nog om je te kunnen adviseren over je studiekeuze. Soms kan dat op de UT, anders doen we het via Skype. Na ontvangst van je intakedocumenten, nodigen we je uit om je aan te melden voor de studiekeuzecheck en maken we een persoonlijke afspraak met je.
Chat offline (info)