Na de bachelor

de arbeidsmarkt met creative technology

De bacheloropleiding Creative Technology aan de Universiteit Twente leidt je op tot een ontwerper met technische expertise en oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. Je werkt met de modernste technologie, maar houdt altijd het menselijke aspect voor ogen. Als je deze opleiding afrondt, heb je talloze carrièremogelijkheden en kun je waar je maar wilt je eigen toekomst creëren. Sta je te trappelen om het creatieve brein te worden achter een technologische doorbraak? Wil je een robot met emotioneel bewustzijn ontwikkelen die ouderen kan helpen? Of wil je liever ‘serious games’ ontwerpen, nieuwe toepassingen ontwikkelen voor de consumentenindustrie of een eigen bedrijf opzetten? Of je nu een creatief genie wordt, ontwerper van games/toepassingen, of robots of milieusystemen gaat ontwikkelen, je bent hoe dan ook een gewilde kracht voor werkgevers in de creatieve sector en op het gebied van nieuwe media, productontwikkeling en communicatie. Een aantal van onze studenten heeft een bedrijfje opgezet voor het produceren van een ‘pratend huisautomatiseringssysteem’, Homey genaamd. Anderen hebben een platform voor 3D-printen gelanceerd, dat PrintR heet. Je zoekt de grenzen van je verbeelding op: met behulp van bestaande technologieën ontwikkel je fascinerende high-techoplossingen voor de eindgebruiker!

ONDERZOEK, ONTWERPEN EN MANAGEMENT

Tijdens deze bacheloropleiding ontwikkel je je onderzoeks-, ontwerp- en managementvaardigheden en ontdek je waar jouw kracht ligt. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van functies waarin je terecht zou kunnen komen:

  • Onderzoeker: als onderzoeker aan de universiteit kun je je verdiepen in hoe mensen zich gedragen wanneer een robot bepaalde functies overneemt. Hoe reageren mensen en welke kenmerken zou zo’n robot moeten hebben? En hoe kun je spraakherkenning effectief in een robot integreren?
  • Ontwerper: in de amusementsindustrie is er een toenemende behoefte aan ontwerpers van ‘serious games’ (bedoeld voor training, onderwijs en voor het algemeen nut). Op dit moment is er een grote behoefte aan specialisten op het gebied van storytelling, stijlen & visuals of interactie, en mensen met ervaring in het ontwerpen van instrumenten voor ‘serious games’.
  • Manager: een baan als creatief ingenieur op een R&D-afdeling van een grote multinational, waar je een team van ingenieurs aanstuurt die aan de producten van de toekomst werken. Jij en je team moeten ervoor zorgen dat de producten er aantrekkelijk uitzien en dat ze aansluiten op de behoeften van de consument. Je moet over zakelijk inzicht beschikken om de voordelen van jouw producten voor het voetlicht te kunnen brengen en kunnen uitleggen welke gedachte erachter zit.

ERVARINGEN

Creative Technology is een jonge, academische opleiding. De eerste alumni zijn nu met hun master bezig of zijn een eigen bedrijf begonnen.

Chat offline (info)