Als je je bachelordiploma Creative Technology aan de Universiteit Twente hebt behaald, kun je je verder specialiseren door een masteropleiding te volgen aan de Universiteit Twente of aan een andere universiteit. De meeste afgestudeerden kiezen voor een masteropleiding, maar er zijn ook studenten die meteen de arbeidsmarkt op gaan of hun eigen bedrijf beginnen.

Technologie toegankelijker en inzetbaarder maken voor iedereen.Tobias Uebbing

Om je een indruk te geven van de mogelijkheden die je hebt op de arbeidsmarkt, geven we je een paar voorbeelden van zaken die onze studenten hebben onderzocht of ontwikkeld:

  • De mogelijkheden van het Google Glass-platform om de inspectie van voedsel, diervoeders en bloemen te bevorderen;
  • Het verbeteren van de prestaties van handbalspelers door middel van draagbare afstandssensoren waarmee een speler balbezit kan detecteren;
  • De ontwikkeling van een interactief spel voor kinderen gebaseerd op leren door spelen, oftewel ‘edutainment’. De spelbeleving werd bevorder door tastbare interactie.
  • Een oplossing die de eetgewoonten van ouderen kan meten en hun basale, opbouwende feedback geeft, ter bevordering van hun welzijn en de kwaliteit van (zelfstandig) leven.
  • Ontwikkeling van interactieve speeltuinen;
  • Ontwerp van een interactieve fontein voor een themapark;
  • Een game die gebruikmaakt van een interactieve LED-vloer om patiënten met hersenbeschadiging te helpen bij hun revalidatie. Het spel motiveert mensen en helpt hen bij hun oefeningen zodat ze zich beter kunnen bewegen.

Ook hebben enkele van onze studenten een bedrijf opgezet voor het produceren van een ‘pratend huisautomatiseringssysteem’, Homey genaamd. En anderen hebben een platform voor 3D-printen gelanceerd: PrintR.

De wereld van creatief technologen ligt open!

Chat offline (info)