Studieprogramma

Het eerste studiejaar

Het programma van het eerste jaar (onder voorbehoud van wijzigingen) is als volgt:

Module 1: Going Viral (201600094)

Conventionele marketing kennen we al meer dan een eeuw, maar de snelle groei van online marketing opent nieuwe mogelijkheden voor ‘virale’ campagnes. Het project dat in deze module centraal staat, draait om een festival. Jouw taak: een campagneplan opstellen waarin je ook het gebruik van sociale media integreert. Tijdens deze module maak je kennis met de nieuwste technieken op het gebied van digitale marketing en communicatie en digitale analytics. Denk bijvoorbeeld aan zoekmachines en social media analytics – wezenlijke zaken als je een virale campagne voorbereidt.

Kijk hier voor meer informatie over deze module.

Module 2: Damage Control (201600095)

Een breedgedragen positieve reputatie is van levensbelang voor organisaties. Een goede reputatie kan een organisatie bescherming bieden in tijden van crisis en kan helpen om eventuele schade te beperken. Tijdens het project binnen deze module krijg je de rol van PR-medewerker. Je hebt de taak een organisatie te adviseren over de verbetering van haar reputatie en over het omgaan met een crisissituatie. Wat moet de organisatie doen en communiceren, wanneer en aan wie?

Kijk hier voor meer informatie over deze module.

Module 3: User Experience (201600096)

We worden tegenwoordig omringd door technologie. Elke dag dienen zich nieuwe technologieën aan: apps, smart toestellen, websites. Als communicatiedeskundige speel je een belangrijke rol tijdens en na het ontwerpproces van zo’n nieuwe technologie. Je slaat de brug tussen ontwerpers en eindgebruikers. In dit project ontwerp en test je  informatie ter ondersteuning van een nieuw ontwikkelde technologie. Je doel is om gebruikers een betere ervaring te bieden als ze met deze nieuwe technologie aan de slag gaan.

Kijk hier voor meer informatie over deze module.

Module 4: Persuasive Technology (201600097)

Dagelijks worden we geconfronteerd met alle mogelijke gedragsrichtlijnen. Denk aan wetgeving van de overheid, richtlijnen van werkgevers of goede voornemens waar we zelf voor kiezen. In de praktijk houden we ons vaak niet aan al die regels. In dit project maak je kennis met verschillende manieren waarop technologie kan bijdragen aan de naleving van regels, veiligheidsvoorschriften en gezonde gewoonten. Samen met je projectteam ontwikkel je een app voor een startende onderneming die zich richt op een maatschappelijk of menselijk gedragsvraagstuk.

Kijk hier voor meer informatie over deze module.

 Bekijk het studieprogramma van jaar 2.

Chat offline (info)