Studieprogramma

het derde studiejaar

Hieronder staan de modules van studiejaar 3 beschreven: 

Modules 9 en 10: Vrije ruimte

In het derde jaar heb je 30 EC’s (twee kwartielen) aan vrije ruimte. Deze kun je gebruiken om je studie te verbreden of juist te verdiepen. Je kunt er ook voor kiezen je kennis uit te breiden op een heel ander vakgebied, bijvoorbeeld:

  1. We Create Identity (BSc Create)
  2. Smart Environments (BSc Create)
  3. Professional Learning in Organizations (MSc Educational Science and Technology)
  4. Psychology of Safety (BSc Psychology)
  5. Human Factors & Engineering Psychology (BSc Psychology)
  6. Public Management (BSc European Public Administration)

Je kunt de vrije ruimte ook gebruiken om stage te lopen bij een bepaalde organisatie, of in het buitenland te gaan studeren.

Module 11: A Better World (201700207)

In deze module mag je een uitdaging van wereldniveau aangaan, waarbij je maximaal gebruik maakt van alle kennis, vaardigheden en gereedschappen die je in de voorgaande modules hebt verzameld. Wij zijn ervan overtuigd dat communicatie als een rode draad door vrijwel alle actuele wereldproblemen heen loopt. Dat betekent dat we onze studenten willen motiveren om schadelijke ontwikkelingen te stoppen en goede initiatieven te stimuleren. In deze module staat reflectie centraal. Voor je project kun je kiezen uit thema’s als democratie, sociaal onrecht, klimaatverandering, en ‘The Internet of Things’.

Kijk hier voor meer informatie over deze module. 

Module 12: Afstudeerscriptie

Deze bacheloropleiding rond je af met een bachelorthese, of afstudeerscriptie. Dat betekent dat je zelfstandig onderzoek doet naar een praktisch relevant onderwerp. Je onderzoek omvat literatuuronderzoek en het verzamelen van empirische gegevens. Op basis van de uitkomsten formuleer je praktische aanbevelingen. Je schrijft een onderzoeksrapport en presenteert de resultaten tijdens een symposium.

Na de studie

Na het behalen van het bachelordiploma mag je de titel Bachelor of Science voeren en heb je direct toegang tot de masteropleiding Communication Studies aan de Universiteit Twente. De mogelijkheden op de arbeidsmarkt na Communication Science zijn zeer divers. Benieuwd waar afgestudeerden nu werken? Bekijk dan hun ervaringsverhalen.

Chat offline (info)