Rutger Brunink

2e jaars student Communicatiewetenschap

Rutger over zijn project in module 3: Communicatiekanalen en mediagebruik

In module 3 start je samen met andere studenten een communicatieadviesbureau. Rutger, student Communicatiewetenschap, vertelt over zijn project: 

Het project gaat over het schrijven van een adviesplan aan Wegener NV, een Nederlandse uitgever van regionale en lokale journalistieke media. Wij moesten een kanaalstrategie ontwerpen, die het bedrijf kan toepassen om de krant meer onder de aandacht van jongeren te brengen.

Wij hebben er uiteindelijk voor gekozen om krantenartikelen  te ondersteunen met behulp van video’s, die door het scannen van een QR-code verkregen kunnen worden. Deze video’s sluiten aan bij het artikel in de krant en zullen de lezer een beter beeld geven van het nieuws. Op deze manier heeft de lezer bijvoorbeeld een beter beeld van de situaties in oorlogsgebieden of kan hij een prachtig doelpunt uit de WK-finale bekijken.

Dit idee hebben we uitgewerkt in de vorm van een adviesrapport. Hierin hebben we precies aangegeven wat volgens ons de voordelen van onze strategie zijn en waarom dit idee zal aanslaan bij jongeren. Al deze gegevens hebben wij verkregen door onderzoek te doen in de literatuur en door zelf onderzoek uit te voeren onder jongeren.

Goed samenwerken met je groepsgenoten is belangrijk

Natuurlijk is het van belang om hierbij goed samen te werken met groepsgenoten. Alleen door elkaars ideeën en kanaalstrategieën aan te vullen en te verbeteren, lukt het om een overtuigend adviesrapport op te stellen. Gelukkig ging de samenwerking bij ons erg goed en hebben we een ontzettend leuk en leerzaam project uitgevoerd!

Tot slot moesten we onze strategie presenteren in de vorm van een pecha kucha, een presentatie van twintig slides, die allemaal twintig seconden duren en uitsluitend video’s en afbeeldingen bevatten. Deze presentatie gaven we niet alleen aan de docenten, maar ook aan een paar medewerkers van Wegener NV. Dit maakte mijzelf erg enthousiast, omdat je op deze manier echt merkt dat jouw werk serieus wordt genomen en dat een groot bedrijf als Wegener NV interesse toont in jouw presentatie.”   

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies