Studie kiezen? Volg de Online Open Day op 20 november!

Je gaat afstuderen! Het derde jaar van de bachelor Civil Engineering bestaat voor de helft uit keuzeruimte (minor); de andere helft besteed je aan de laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen: je afstudeerproject.

  • Jaar 3Jaar 3
  • Vrije keuze
  • Vrije keuze
  • Voorbereiding afstuderen
  • Bacheloropdracht

Modules 9 & 10: Minor

In Modules 10 en 11 doe je je minor. Deze vrije keuzeruimte vul je naar eigen inzicht in. Je baseert je keuze op hoe je jouw toekomst in wilt richten.

Keuzevrijheid: dit zijn jouw opties

  • Verdiepende keuzemodules: verdiep je kennis, bijvoorbeeld op het gebied van Smart Cities (slimme steden) of Flood defences (bescherming tegen overstroming);
  • Losse keuzemodules: verbreed je kennis met modules uit andere bacheloropleidingen, zoals Mechanical Engineering, Business Administration of Applied Mathemetics;
  • Studeren in het buitenland: een avontuur van onschatbare waarde dat wij je zeker aanraden! Je leert vraagstukken vanuit een andere cultuur te benaderen en ontwikkelt de flexibiliteit om in diverse teams en omstandigheden te werken. Vaardigheden die later goed van pas komen;
  • Meld je aan bij één van onze studententeams
  • Heb je ambities om leraar te worden? Volg dan de minor Leren Lesgeven en haal een tweedegraads lerarenbevoegdheid. Daarmee kun je aan de slag als docent op een middelbare school.

Module 11: Voorbereiding bSc thesis Civil Engineering

Ter voorbereiding op het afstuderen volg je één verplichte module. Dat is Module 11, Preparation BSc Thesis Civil Engineering. In deze fase bepaal je onder meer het onderwerp van je thesis.

Module 12: Afstudeeropdracht bij een extern bedrijf

Met je afstudeeropdracht rond je in het laatste halfjaar van de opleiding de driejarige bachelor Civil Engineering af. Met deze opdracht laat je zien dat je voldoende inhoudelijke kennis hebt en dat je systematisch kunt werken en rapporteren. Uniek aan deze opleiding is dat je je bachelor opdracht uitvoert bij een civieltechnische organisatie of overheid in Nederland of het buitenland. Zo ontdek je de samenhang tussen de kennis en vaardigheden die je geleerd hebt en de praktische toepassing ervan. Na het afronden van deze opdracht ontvang je het bachelordiploma. Met dit diploma mag je de titel Bachelor of Science voeren en ben je gekwalificeerd om een van onze masterprogramma's te volgen. Je kunt er ook voor kiezen elders te gaan studeren of direct de arbeidsmarkt op te gaan.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies