BEWUSTE KEUZE VOOR CIVIL ENGINEERING IN TWENTE

Nienke Schuurman maakte na haar middelbare school heel bewust de keuze voor Civil Engineering aan de Universiteit. Na haar master Civil Engineering, met als specialisatie water management, kreeg Nienke de kans om bij Twynstra Gudde aan de slag te gaan als consultant. Die kans greep ze met beide handen aan.

Wat doe je precies bij Twynstra Gudde? 

"Binnen de watersector word ik steeds in andere rollen in gezet in diverse waterveiligheidsprojecten, bijvoorbeeld in het project Ruimte voor de Rivier. Soms is dat als manager projectbeheersing, waarbij ik er voor moet zorgen dat we juiste kwaliteit binnen de afgesproken tijd en het afgesproken budget leveren. In andere projecten ben ik meer strategisch omgevingsmanager, waarbij ik moet zorgen dat de stakeholders goed worden betrokken bij het projecten, zodat ze kunnen meedenken en meebepalen van de juiste oplossingsrichting." 

Zie je veel inhoud uit je studie terug in je werk? 

"Veel elementen uit de studie komen nu terug in mijn werk. Zo heb ik veel aan de kennis die ik heb op gedaan in project control en risk management. Maar ik heb ook goede technische kennis waardoor ik een goede gesprekspartner ben voor opdrachtgevers, aannemers en andere specialisten." 

Hoe heb je destijds de keuze voor de studie gemaakt? 

"Ik heb heel bewust voor Civil Engineering in Twente gekozen omdat ik van organiseren houd. Maar ook wilde ik graag iets dat er inhoud aan bod komt binnen de studie. Ik ben altijd geprikkeld geweest door problematiek rond hoogwater, mede door de verhalen die ik thuis hoorde. Mijn familie heeft de watersnoodsramp meegemaakt, en ik vind het dan ook leuk dat ik mijn hersenen kan inzetten voor die problematiek."

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies