Civiele Techniek
BSc

Bacheloropleiding Civiele Techniek 

Civiel technici ontwerpen, construeren en beheren infrastructuur en grote bouwwerken. Bij Civiele Techniek aan de Universiteit Twente wordt techniek gecombineerd met de organisatie daaromheen.

Inschrijven

Start je inschrijving

Start de inschrijfprocedure nu. Twijfel je nog? Denk dan eens aan een meeloopdag.

Wat is Civiele Techniek?

Civiel technici houden zich bezig met zowel de techniek als de organisatie daaromheen. Het zijn mensen die technische deskundigheid combineren met zogenaamde ‘soft skills’, zoals communicatie, project- en procesmanagement.

In de bacheloropleiding Civiele Techniek raak je vertrouwd met al deze aspecten. Het gaat hier om de best gewaardeerde opleiding Civiele Techniek van Nederland. De opleiding kent drie kernthema’s: bouwen, verkeer en water.

Bouwen

Bij bouwen houd je je bezig met het functioneel ontwerp van bouwwerken en het managen van het bouwproces.

Verkeer

Bij verkeer gaat het om de combinatie van infrastructuur, mobiliteit en duurzame transportsystemen.

Water

Water(beheer) gaat over disciplines als vloeistofmechanica en stromingsleer en werkterreinen als water- en kustbeheer, stuwmeren, waterstromen en hoogwaterbescherming.

Civiele Techniek aan de Universiteit Twente onderscheidt zich door projectonderwijs (je pakt in groepsprojecten actuele problemen aan) en kleinschaligheid.

Civiele Techniek of Weg- en Waterbouwkunde?

Civiele techniek wordt ook wel ‘weg- en waterbouwkunde’ genoemd, omdat civiel technici zich bezighouden met infrastructuur, zoals wegen en waterwegen. Het woord civiel betekent ‘voor of van burgers’. Als civiel ingenieur werk je voor de mensen om je heen, de burgermaatschappij. Maar ook het leger heeft weg- en waterbouwkundigen. Dat onderdeel heet de ‘genie’, afgeleid van het woord ingenieur. Als civiel ingenieur ben je bezig met het ontwerpen, construeren en beheren van allerlei infrastructurele projecten, zoals wegen, bruggen, viaducten en grote gebouwen. Je bouwt dus letterlijk aan de toekomst.

Redenen om Civiele Techniek in Twente te studeren

Civiele Techniek in Twente is een technische opleiding met aandacht voor management en organisatie. Naast projectonderwijs en kleinschaligheid is deze combinatie van techniek en management de belangrijkste reden om de studie Civiele Techniek in Twente te doen.

Onze bacheloropleiding bestaat voor ongeveer 75 procent uit technische onderdelen en voor 10 procent uit onderdelen uit de bedrijfs- en bestuurskunde. Daarnaast kent de bacheloropleiding ongeveer 15 procent vrije keuzeruimte. De niet-technische aspecten vormen ook een belangrijk onderdeel van het projectonderwijs. De combinatie van techniek en management maakt je voor een werkgever een aantrekkelijke werknemer. De vraag vanuit het bedrijfsleven naar ‘Twentse’ ingenieurs is dan ook groot. Van de studenten die een masteropleiding afronden, heeft zelfs 100 procent binnen drie maanden een baan.

Meer informatie bachelor Civiele Techniek

Lijkt de bachelor Civiele Techniek je op het lijf geschreven? Lees meer over de toelatingseisen en hoe je je kunt inschrijven . Kijk gerust rond op deze website en kom alles te weten over deze studie, of vraag aanvullende informatie aan. Meer informatie over het studieprogramma vind je hier.

Wil je geen bachelor, maar een master Civiele Techniek volgen? Lees dan meer over de master Civil Engineering & Management aan de Universiteit Twente, of de master Construction management and Engineering.

BSc
Civiele Techniek
3 jr
Voltijd
NL 95%
Instroommoment
1 september 2016
1 september 2017
Diploma
Bachelor’s degree in Civiele Techniek
Graad: BSc
Deeltijd programma mogelijk
Nee
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
nvao
Studiekeuzecheck
Niet verplicht
November 2016
Bachelor Open Dagen
Wil je de universiteit ervaren? Bezoek dan de Bachelor Open Dagen op 18 of 19 november 2016! Meld je aan voor een seintje als de registratie opent.

Bedankt!

We laten je weten wanneer je je kunt registreren voor onze Open Dagen. We zien je in november! Kijk ook eens naar een meeloopdag, om een nog beter beeld te krijgen van een echte studiedag.

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens

impressie
Bekijk hier het verhaal van Jules, student Civiele Techniek

1
2
3
4
5
impressie
foto's

Bacheloropleidingen
Brochure
 
[naam], klik op download om de brochure te downloaden.
Beste [naam], wilt u ook deze brochure downloaden?