Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bachelor verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Chemical Science & Engineering en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden aan om iets extra’s te doen naast je studie.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om mee te werken aan een van de grote multidisciplinaire projecten van de Universiteit Twente, zoals Green Team Twente, Solar Team Twente, Solar Boat Twente or RoboTeam Twente.

Excellentieprogramma’s van Universiteit Twente

HONOURSPROGRAMMA'S

Ben je getalenteerd, gemotiveerd én ondernemend? Treed je graag buiten de gebaande paden? Kijk je over de grenzen van disciplines en zoek je manieren om ervoor te zorgen dat je ideeën invloed hebben op de samenleving? Ook dan heeft de Universiteit Twente een uitdagende programma voor je: het honoursprogramma. De Universiteit Twente biedt een intensieve en interessante programma aan die ambitieuze studenten uitdaagt om optimaal te presteren. Het programma is high tech, human touch: het combineert techniek met maatschappijwetenschappen. Het honoursprogramma in bacheloropleidingen is vooral verbredend, en in masteropleidingen vooral verdiepend.

OPZET

De opleiding begint elk jaar in februari en is slechts toegankelijk voor de top 5% van elke studie. In bijna anderhalf jaar volg je een programma van 30 studiepunten. Aangezien de opleiding open staat voor alle soorten bachelors, werk je in een interdisciplinaire groep met uitmuntende en gemotiveerde studenten. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid en krijg je onderwijs van een selecte groep wetenschappers met verschillende achtergronden en uit verschillende vakgebieden. Je doet kennis op over wetenschappelijke doorbraken en revolutionaire ontwerpen en leert vragen te stellen over alledaagse technologische situaties. Tevens leer je hoe je eigen onderzoeksvoorstel moet opstellen en werk je aan een gezamenlijke eindopdracht.

Lees meer over de excellentieprogramma's aan de Universiteit Twente.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies