Studiekeuze & Voorlichting

Voorlichtingsactiviteiten

Op deze pagina vind je een overzicht van alle activiteiten van de Universiteit Twente. Gebruik deze activiteiten om je te helpen tijdens jouw studiekeuzeproces.

Heb je vragen, twijfel je nog of wil je gewoonweg meer informatie? Bel, chat of mail dan met ons Study Information Centre. Hier zit een team van enthousiaste studenten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Heb je toch nog specifieke vragen over de opleiding of vragen met betrekking tot jouw eigen persoonlijke situatie? Vraag dan om een gesprek met een van de studieadviseurs.

Pre-University

Pre-U biedt een uitdagend programma voor 1 t/m 6 vwo leerlingen. Denk bijvoorbeeld aan masterclasses, profielwerkstukken helpdesk, workshops en het Pre-U honoursprogramma. Ook bieden wij een Online Leeromgeving met honderden animaties, experimenteerruimten en oefenexamens.

Benieuwd naar al onze activiteiten? Ga dan naar de website van Pre-U.

High Tech High Tea

Voor wie: 4 en 5 VWO meiden geïnteresseerd in techniek

Speciaal om meiden te laten kennismaken met de breedte en de mogelijkheden op het gebied van 'bèta' en techniek, organiseert het damesteam Techniekmeiden o.a. de High Tech High Tea. Het middagprogramma is gevuld met presentaties, workshops en speeddatesessies met studentes die een technische opleiding volgen. Onder het genot van thee, bonbons, cake en gebak leggen we je uit waarom een technische opleiding zo leuk is − maar vooral wat je er later mee kunt!

Open Dagen

Wanneer: 2x per jaar: in maart en november

Tijd: ochtend- en middagprogramma

Voor wie: 4, 5 en 6 VWO leerlingen

High Tech Human Touch; het profiel van de Universiteit Twente. Onze studenten en medewerkers geven daar elk hun eigen enthousiaste invulling aan. En we zijn heel erg benieuwd naar wat jíj bij te dragen hebt. Laten we het samen ontdekken op de Open Dagen. We want your touch!

We hebben twee keer per jaar Open Dagen, in november en maart. Zit je in 4 of 5 VWO dan adviseren we een bezoek aan de Open Dagen in maart waar je je kunt oriënteren en waar je informatie krijgt over:

  •  wat de opleiding van je keuze inhoudt,
  •  hoe het studieprogramma in elkaar zit,
  •  welke afstudeerrichtingen er zijn,
  •  voor welke beroepen je wordt opgeleid,
  •  wat je mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt.

Bovendien hebben we een uitgebreide oriëntatiemarkt waar je je kunt informeren over alle opleidingen die de UT te bieden heeft. Je hebt volop de gelegenheid om met studenten te praten die zelf de betreffende opleiding volgen. Je krijgt de ervaringen dus uit de eerste hand. Natuurlijk kun je ook informatie krijgen over zaken als het wonen op kamers en de financiële kant van het studentenleven. Verder raden we je aan om goed om je heen te kijken en de sfeer te proeven.

Zit je in 6 VWO en wil je je verdiepen? Bezoek dan onze Open Dagen in november. Niet alleen krijg je hier de informatie over wat de opleiding van je keuze inhoudt, maar je kunt je nog verder verdiepen door rechtstreeks met studenten en docenten van de opleidingen in contact te komen.

Meer informatie vind je op www.utwente.nl/opendagen

Meeloopdagen

Periode: Op werkdagen van half oktober tot juni

Tijd: 1 dag, kies je eigen datum!

Voor wie: 5 en 6 vwo’ers

Ben je op een Open Dag geweest en wil je nu zelf ervaren hoe het is om student aan de UT te zijn? Dan raden we je echt aan om je in te schrijven voor een meeloopdag! Advies: voor een volledig beeld, bezoek éérst een Open Dag voordat je deelneemt aan een meeloopdag.

Tijdens een meeloopdag loop je een dag mee met een student. Je ervaart hoe het is om te studeren aan de Universiteit Twente, je kunt vragen stellen aan studenten, je volgt colleges en kunt in contact komen met de studieadviseur. Het is dus echt een dag uit het leven van een student! 

Loop een dag mee!
Ervaar hoe het is als student aan de Universiteit Twente. Plan nu een meeloopdag in!
Meld je aan

WAT KUN JE GAAN DOEN?

  •  Bijwonen van een college
  •  Deelname aan een projectgroep
  •  Lunchen met studenten
  •  Campus rondleiding
  •  Bezoek aan de studievereniging en bekijk studieboeken.
ATLAS In_Sight Day

Tijdens de In_Sight Day leer je University College Twente goed kennen. Je werkt niet alleen samen met andere toekomstige, gelijkgestemde studenten, maar gaat ook in gesprek met huidige ATLAS-studenten en studiebegeleiders. Meedoen aan een In-Sight Day en in contact komen met medewerkers en studenten is de beste manier om erachter te komen of de opleiding ATLAS en onze onderwijsmethode goed bij je passen.

Locatie: de campus van de University of Twente in Enschede

Doelgroep: scholieren uit klas 5 en 6 van het VWO

Lees meer over de In_Sight Day

Chat offline (info)