Het tweede studiejaar van Business Information Technology

Bekijk de presentaties van onze bachelors

In het tweede jaar van de bacheloropleiding Business Information Technology raken bedrijfskunde en informatica dieper met elkaar verweven. In alle modules ben je bezig met beide disciplines en hoe ze in elkaar grijpen. Een goed voorbeeld is Module 6, waarin je complexe technologie integreert met de behoeften en wensen van de mensen die ermee moeten werken.

  • Jaar 2EC

Module 5: Finance for Engineers

Deze module volg je samen met studenten Industrial Engineering & Management (Technische Bedrijfskunde). Je leert de basisprincipes van waardering en past deze toe bij het analyseren van een jaarverslag. Daarnaast maak je kennis met de financiële markten en krijg je inzicht in de prijzen van opties en andere derivaten. Bij het overkoepelende project is de Autoriteit Financiële Markten (AFM) betrokken. 

Module 6: Intelligent Interaction Design

Deze module draait om het ontwerpen, uitvoeren en evalueren van de interactie tussen mensen en technische systemen. Tijdens het project werk je in een multidisciplinair team met studenten van onze opleiding Technical Computer Science. Als team ontwerp je met behulp van Artificial Intelligence een interactief en intelligent systeem dat je vervolgens met potentiële gebruikers evalueert. Zo ontdek je de toegevoegde waarde van een goede interface. Verder verdiep je je in de statistiek en raak je vertrouwd met kwantitatieve en kwalitatieve methodes voor het opstellen van gebruikersonderzoeken. Je leert ook meer over de verschillende technieken voor het modelleren van intelligent systeemgedrag.

Module 7: From Product Design to Online Business

Centraal in deze module staan de theorie en praktijk van het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve startupbedrijven. Jouw kennis over bedrijfskundige informatica kun je goed gebruiken bij het ontwikkelen van startende bedrijven en innovatieve bedrijfsmodellen. Je leert in deze module meer over bedrijfsstrategieën, bedrijfsmodellering, marketing, supply chain management, ICT-architectuur en ERP-systemen en duurzaamheid. In het teamproject bedenk en ontwikkel je met jouw team een product dat je vervolgens via een eigen (online) bedrijf op de markt zet. Alles wat daarbij komt kijken pak je aan, van het maken van een prototype tot het regelen van de administratieve zaken voor online verkoop. Een van onze teams maakte een digitale badkamerspiegel, waarop je ’s ochtends tijdens het scheren of wassen het nieuws, het weerbericht of je laatste e-mails kunt lezen. Een ander team zette een bedrijfje op voor de verkoop van speciaalbieren via Internet.

Module 8: Business Innovation through IT Project

De laatste module van het tweede jaar draait om de belangrijkste methodes, technieken en standaarden op het gebied van IT-projectmanagement. Je leert grotere, meer complexe projecten managen met hogere onzekerheidsniveaus. Ook leer je omgaan met projectdoelstellingen die de gehele organisatie raken, zoals bijvoorbeeld functionele verbeteringen, re-engineering, integratie van organisatorische functionaliteiten, of het herpositioneren van de organisatie in de markt. Je raakt vertrouwd met projectstappen en met de strategische, organisatorische en Enterprise Architecture-gerelateerde context waarin IT-projecten zich afspelen. Ook de wijze waarop methodologieën voor projectmanagement in het geheel passen komt aan bod. Tijdens het project mag jouw team voor een extern bedrijf een IT-project ontwerpen en daarover verslag uitbrengen in een reflectierapport.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies