Het eerste studiejaar van Business Information Technology

Bekijk de presentaties van onze bachelors

In het eerste jaar van de bacheloropleiding Business Information Technology raak je vertrouwd met het vakgebied van Business Information Technology, met een sterke nadruk op de informatica. Je krijgt veel wiskunde en je leert programmeren en bijvoorbeeld een database ontwerpen. Kennis en vaardigheden die je hard nodig hebt in de rest van de opleiding en in je latere carrière. Sommige vakken volg je samen met studenten Technical Computer Science en Industrial Engineering and Management. Zo ontwikkel je al snel interdisciplinaire kennis en ook samenwerkingsvaardigheden.

  • Jaar 1EC

Module 1: An Introduction to Business Information Technology

Deze module vormt je eerste kennismaking met het vakgebied Business Information Technology. De module geeft je goed overzicht van verschillende thema’s binnen de informatica en de bedrijfskunde. Zo krijg je een duidelijk beeld van de opleiding en van het werkveld – en weet je meteen zeker of deze opleiding bij je past. Tekenend voor de multidisciplinariteit van de opleiding is dat je in deze module meteen al samenwerkt met studenten Industrial Engineering & Management en Technical Computer Science. Je sluit de module af met een uitdagend teamproject: je mag een app ontwikkelen voor één van de stakeholdergroepen achter de bekende Batavierenrace, bijvoorbeeld atleten, artsen, organisatoren, toeschouwers of motorrijders. Denk bijvoorbeeld aan een app voor het afsluiten van weddenschappen over de race, voor het snel en gemakkelijk bestellen van pizza’s, of voor het vinden van vrije parkeerruimte langs de route. 

Module 2: Software Development

Tijdens deze module leer je software ontwerpen en bouwen. Je begint daarbij met een analyse van de eisen en eindigt met een werkend programma. In het eindproject programmeer je samen met jouw team op een gestructureerde wijze een multiplayer game. 

Module 3: Business Intelligence & IT

In de derde module ga je dieper in op een aantal kernaspecten van informatiesystemen. De thema’s zijn: Databases, Business Intelligence en Business Process Management. Verder is er aandacht voor academische en onderzoekvaardigheden. Daarbij draait het om het aanleren van een systematische probleemaanpak, waarin ontwerp, onderzoek en besluitvorming een rol spelen. Zo krijg je een breed overzicht van de processen en schakels waarmee jij later te maken krijgt. In het teamproject maak je een business performance dashboard voor een bedrijf en ontwikkel je een webapplicatie ter ondersteuning van een specifiek bedrijsproces.

Module 4: Data & Information

In de laatste module van het eerste jaar raak je vertrouwd met een aantal technieken die je nodig hebt voor de bouw van bedrijfsinformatiesystemen, zoals webapplicaties, databases en web services. Je leert werken met Scrum als projectmanagementaanpak en softwareontwikkelingsmethode. Bij deze module hoort een fors project (6 ECs), waarin je de opgedane kennis en vaardigheden gebruikt om een probleem aan te pakken bij een bestaand bedrijf.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies