Zie Business & IT

Hoogwaardige Bachelor die Informatica en Bedrijfskunde combineert

De opleiding Business & IT is uniek wat betreft vorm en inhoud. Het is de enige universitaire opleiding in IT én management, die twee volwaardige opleidingen achter zich heeft staan: de Universiteit Twente biedt hoogwaardig onderwijs op het gebied van Bedrijfskunde en Informatica. Tijdens deze studie werk je samen met studenten van verschillende opleidingen, zoals Technische Informatica, Bedrijfskunde en Technische Bedrijskunde.

Bijzonder aan de bachelor Business & IT aan de Universiteit Twente:

  • Je werkt in de praktijk aan actuele vraagstukken.
  • Je leert de taal van de IT’er én de manager spreken.
  • Afgestudeerden van de bacheloropleiding Business & IT hebben verstand van méér dan alleen techniek.

Theorie & praktijk

Ga je Business & IT (ook wel Bedrijfsinformatie-technologie genoemd) studeren in Twente, dan ga je vanaf dag één aan de slag met actuele en concrete vraagstukken die ingaan op informatietechnologie in de businesswereld. De opleiding staat midden in de beroepspraktijk. Dat merk je niet alleen tijdens de vele projecten en practica; je hebt ook regelmatig colleges van gastdocenten uit het veld.

Slimme oplossingen

Tijdens de bacheloropleiding leer je programmeren, maar je wordt geen programmeur. Je weet waarmee een manager van een inkoopafdeling worstelt, zonder zelf inkoopmanager te willen zijn. Je bent vooral een bruggenbouwer. Jij weet complexe automatiseringsproblemen in grote organisaties op te lossen en processen slimmer in te richten, en je ziet verbanden doordat je de taal van de IT’er én de manager spreekt. Om slimme oplossingen aan te dragen die ook nog eens bij die ene organisatie passen, moet je van veel markten thuis zijn. Succesvol kunnen samenwerken met andere disciplines is dan van cruciaal belang.

Méér dan alleen techniek

Business & IT verbindt technische onderdelen met bedrijfskundige en sociale aspecten. Je gaat graag met andere mensen om en kunt goed functioneren in teams. Geen wonder dat mensen die de opleiding Business & IT hebben gedaan gewild zijn op de arbeidsmarkt en een goed salaris ontvangen. Er is veel behoefte aan sociale automatiseringsdeskundigen die verstand hebben van méér dan alleen techniek.

Ik wil de kloof tussen management en IT overbruggenVictoria Lapshyna

Voor wie is deze opleiding interessant?

Lijkt het jou interessant om in je studie IT en management te verbinden? Wil jij de spin in het web zijn binnen een bedrijf en dé oplossing aandragen bij problemen? Wil jij meer kennis opdoen dan informatietechnologie of bedrijfskunde alleen? Dan is de bacheloropleiding Business & IT jou op het lijf geschreven. Deze driejarige opleiding geeft je een geweldige basis om informatietechnologie in organisaties te managen.

Tijdens de opleiding kom je uitgebreid in contact met het bedrijfsleven, want daarmee onderhouden wij nauwe banden. Je werkt aan praktijkgerichte opdrachten. En heb je internationale belangstelling? Dan biedt de opleiding jou de mogelijkheid om een minor in het buitenland te volgen. Een bachelordiploma Business & IT opent voor jou de deur naar een interessante en spannende toekomst. De carrièremogelijkheden zijn excellent: met Business & IT vind je snel een goede baan. En je hebt een ruime keuze aan vervolgopleidingen.

Ben jij op zoek naar een uitdagende opleiding die oplossingen kan bieden voor de maatschappij? Dan zijn wij op zoek naar jou. Laat je overtuigen door een meeloopdag.  

Interesse in deze bachelor?

Lijkt het je wat om de bacheloropleiding Business & IT te volgen? Lees meer over de toelatingseisen en hoe je je voor deze studie inschrijft. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies