Ervaringen

Alumni ERVARINGEN


PETER TRAVAILLE WERKT BIJ MEDICAID


Fraude opsporen

Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op elektronische technieken om fraude op te sporen. Hiervoor onderzocht ik welke methoden nu al worden toegepast door creditcard- en telecommaatschappijen. Mijn scriptie is bekroond met een 8 en afgelopen augustus presenteerde ik mijn bevindingen in Detroit, waar mijn paper gepubliceerd werd op de American Conference on Information Systems.

Businessanalist

Na mijn afstuderen kon ik in San Diego blijven en inmiddels ben ik werkzaam als businessanalist. In San Diego is het datacenter van Medicaid. Hier worden alle data van de zorgverzekerden opgeslagen. Om de gegevens van Medicaid beter te kunnen analyseren, wordt een nieuw workflowmanagementsysteem ingevoerd. Ik ben bij deze implementatie nauw betrokken. Zo luister ik naar de wensen van de klant (Medicaid) en vertaal deze naar de criteria voor de IT-ontwikkelaars. Ook ontwikkel ik businessintelligencerapportages voor Medicaid, zodat de organisatie meer inzicht krijgt in al haar data. Ik vind mijn baan erg uitdagend, ook omdat die een groot beroep doet op zowel mijn technische als mijn sociale vaardigheden; dat spreekt me erg aan. En uiteraard is wonen in San Diego ook niet verkeerd: altijd prachtig weer en golfsurfen is een van de populairste sporten.

KOMAL GUPTA WERKT AAN CLOUD COMPUTING


Software as a Service

Software as a Service (SaaS) is een model voor het afnemen van software, waarbij je als bedrijf geen software inkoopt, maar het als een dienst via een netwerk afneemt van een provider. Zo hebben klanten van Accenture veel behoefte aan meer helderheid over de mogelijkheden en risico’s van cloud computing en hoe ze deze service optimaal kunnen inzetten.

Getronics Consulting

Met mijn onderzoek bracht ik in kaart wat er in de SaaS-markt speelt. Ook onderzocht ik de afwegingen die bedrijven maken wanneer zij kiezen voor een Software as a Service-oplossing.

Ik werk nu voor Getronics Consulting, een ICT-consultingbedrijf met 1400 professionals. Op dit moment werk ik aan een project voor KPN, waarbij het beheer van applicaties van Nederland naar India overgaat. Mijn taak is om de transitie vanuit KPN te managen. Erg divers en heel leerzaam!

FLOOR DE JONG WERKT BIJ SHELL


Medewerkers in India aansturen

Shell maakt gebruik van diverse IT-programma’s. De ondersteuning van deze programma’s is uitbesteed aan een Indiaas bedrijf. Dit bedrijf voegt bijvoorbeeld nieuwe functionaliteiten toe, spoort bugs op en fungeert als helpdesk voor de gebruikers. Het bleek voor Shell erg lastig om de medewerkers in India aan te sturen. Onder andere doordat de communicatielijnen onduidelijk waren: wie heeft contact met wie?

Besturingsmodel

Om de samenwerking met externe leveranciers, zoals het Indiase bedrijf, te verbeteren, heb ik voor mijn afstudeeropdracht een besturingsmodel ontwikkeld. Hierin wordt beschreven welke rollen (functies) er voor zo’n relatie nodig zijn. Bijvoorbeeld een relatiemanager en een applicatiespecialist binnen je eigen organisatie en teamleiders bij de externe partij.

Op een hoger niveau kijken

Tijdens mijn afstudeeropdracht heb ik geen enkele regel broncode gezien, maar ik heb wel met de applicatiebeheerders en hun bazen gepraat. Het gaat erom dat je snapt waar het over gaat. Dus dat je weet wat programmeren is en een architectuur begrijpt, maar vooral dat je op een hoger niveau kunt kijken.

Businessanalist

Na mijn afstuderen kon ik meteen bij Shell aan de slag. Ik ben nu businessanalist. Dit houdt in het kort in dat ik bij nieuw te ontwikkelen software de wensen van de gebruikers vertaal naar het eisenpakket waarmee de programmeurs aan de slag gaan. Er wordt bijvoorbeeld een IT-systeem ontwikkeld om olie in de grond op te sporen. De eindgebruiker, bijvoorbeeld een reservoir engineer of een geoloog, wil misschien in 3D beelden van de grond kunnen zien. Dit kan dan een van de eisen zijn die ik dan vertaal in begrijpelijke taal voor de programmeurs.

RUBEN HEERDINK IS EIGEN BAAS VAN DISTIMO


Mobiele applicaties

Ons bedrijf specialiseert zich in het verzamelen van cijfers over de populariteit van mobiele applicaties. Informatie die Distimo levert varieert van de top 100 van populairste applicaties wereldwijd per telefoontype tot aan complexe lokale marktanalyses voor onze klanten.

Vliegende start

Met onze gezamenlijke kennis die we hebben opgedaan tijdens studies, eerdere bedrijfjes en bijbaantjes, hebben we een vliegende start kunnen maken. Distimo is op dit moment wereldwijd marktleider op het gebied van marktinformatie over de mobiele applicaties.

Chat offline (info)